Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nasli se "slaveni" raspravljati o ilirskom nasljedju... bem ti sr mitologiju, kako je to sirokoobuhvatna tematika...
Stećaka ima u raznim zemljama, počevši od Armenije pa nadalje. Pojma nemate glupsoni...
Bosnjak je Bosna, Stecak je Bosnjak ! GENOCIDASI SRBI pokusavaju oteti HISTORIJU Bosne i Bosnjaka a poslije TOGA SLIJEDI OTIMANJE i TERITORIJE Bosne i SVEGA STO SE NALAZI NA NJOJ ! Zar NIJE VISE NEGO SUMNJIVO da se poslije pocetka izdavanja licnih karti s entitetskim drzavljanstvima DANAS zagovara u genocdinoj tvorevini o STECCIMA Bosne i Bosnjaka sa genocidnom srbijom barbara, crnom gorom i hrvatskom ?!? Pratite OVO sve,o Bosnjackim steccima i nakojoj su jako strategiskoj liniji kradje zemlje Bosne i Bosnjaka, OVO NISU BANALNE i NEVAZNE STVARi i CINJENICE kad se tice drzave, kulture i Bosnjaka !
LOL, ovaj iznad nije dobio dozu danas
Genocidas - ministar civilnih poslova VAM JE TAKODJE UVEO ENTITETSKA DRZAVLJANSTVA i GENOCIDNU CIRILICU u genocidnoj tvorevi, ETO SAD ZNATE KO JE SREDOJE NOVIC Bosnjaci, ako do danas NISTE ZNALI ! Sredoje novic je jedna srpska genocidna azdaja, PROBUDITE SE Bosnjaci DOK NIJE KASNO !
Genocidas Ministar sredoje novic HINJSKI udara na historiju Bosne i Bosnjaka ! STECKE pokusava prepisati genocidnoj tvorevini i genocidasima srbima! JEDNO PITANJE - Zasto nema nigdje Bosnjaka da predstavlaju Bosnu i njenu kulturu u medjunarodnim institucijama KO STO JE UNESCO ? Sredoje Novic je OKORJELI NEPRIJATELJ drzave BIH-e, njenih kulturnih institucija i Bosnjaka ! Sredoje Novic je karadzic, dobrica co.sic, vuk draskovic, mira markovic, slobodan milosevic, ratko mladic i biljana plavsic, KO TO NIJE SHVATIO od Bosnjaka onda je vise nego glup i naivan! "Sinisa" je predstavnik drzave BIH-e u UNESCO, novic genocidas srbin predstavlja drzavu BIH-u takodje, GDJE SU OVDJE Bosnjaci, a lagumdzija, tihicu, bakire ? GDJE, S.TOKA ste jedna izdajnicka SVI CJELOKUPNO ! GENOCIDAS srbi na celu sa dodikom; spiricem i novicem blokiraju finansije Zemaljskog Muzeja i ostalih kulturnih institucija BIH-e , LOPOVi GENOCIDNI, POKUSAVAJU PRISVOJITI Bosnu preko Bosnjackih stecaka !
israla ih kobila.. haha....
kako moze covjek koji mrzi BiH nominovati bosanske stecke u UNESKO?? Cuj hrvatski, srpski stecki .....hahahahahahahaha.. laz je nasa istina, djaba opet ne mogu bez BiH. Odakle ste vi Hrvati i Srbi, bez zeze.. nema ni jednog historijskog izvora o vama.. ??
kome su ono skandirali cigani na utakmicama, boze dragi..?
Ispravka, treba @@Tvrtko
@Tvrtko Nije istina, Hercegovina je Srpsko-Hrvatska oblast. Ima mnogo istorijskih cinjenica koje to govore. Ako cemo ici dalje, cuveni Profilogenit u 10. veku decidirano navodi gde zive Srbi, a gde Hrvati. Po njemu Neretva, Konavli i i istocna Hercegovina (Travunija-Trebinje) su srpski, a skroz zapadni deo Livno, Duvno i Kupres su hrvatski. A ako ostajes pri stavu da je cela Hercegovina hrvatska nacionalna teritorija, onda treba da razmotris cinjenicu da je pola Srbije naseljeno Hercegovcima u 19. veku, cela zapadna Srbija. Onda ispada da su vecina Srba zapravo Hrvati. Nema problema ni to, ali onda treba da nas volite kao bracu rodjenu.
GLUPI BOSANCI, stecak njihov susjedi kradu oni aplaudiraju. Sve u sluzbi razgradnje Bosne. To da ima stecaka u HR Srbiji i CG samo znaci da su nam uzimali teritorije. Ja mislim da je najgluplji narod na svijetu Bosanci. Sad im podmecu i novi naziv nacije..
Nije smiješno jer se u 2 hrvatske nacionalne zemlje regiji bosne i Hrvatskoj sve ukupno nalazi njih 70000 + 4400 = 74400 u Hrvatskoj
Stećci su jedan od najstarijih Hrvatskih spomenika
Od 70.000 evidentiranih stećaka na 3300 lokaliteta, u Bosni i Hercegovini nalazi se oko 60000, u Hrvatskoj 4400, u Crnoj Gori oko 3500 i u Srbiji oko 4100. Zajednički ,smiješno !