Komentari (130)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko je blizu srba jebao je ježa, poganijeg mileta (čovjeka) nema na planeti.
Sam sebe demantujes prijatelju ,,, heh Al nebitno to, kazem da je bosanski jezik vise postojan nego bilo koji drugi u BIH ... Kojim pismom su pisali Bosnjaci, Hrvati i Srbi prije dolaska Islama. I nemoj se drzat Wikipedie i njenog pisanja. Sta je Bosancica i ko je Vuk Karadžić, malo se obrazuj . I nemoj meni taj naci-socijalizam rasipat da je neka nacija manje ili vise inteligentna ,,, I nazivom kvaris rijeku Drinu na kojoj sa svojim kumom sjedim svako ljeto ,,,
Ja se slažem sa ovim! Ja sam Bosanac, i moj jezik je Bosanski, njega ne definisu nacionalisti sa Bošnjačke, Srpske ili Hrvatske strane. Mislim da je jedino pošteno da ostavimo naziv Bosanski jezik za sve one koji ne žele da se svrstavaju u torove - kao većina u Bosni! Bošnjacima Bošnjački, Srbima Srpski, Hrvatima Hrvatski, a nama Bosancima i Hercegovcima Bosanski (Bosanskohercegovački) jezik... I mirna Bosna! Bilo bi lijepo kada bi moglo ovako... :/
Onda se po ovoj nakaradnoj i prilično drskoj "logici" u SAD govori američki jezik jer je to jezik američkog naroda. Ustav RS ne određuje nazive jezika, tako da onda nema šarlatanizama sa objašnjenjima o tvorbenim pravilima srpskog jezika, trebalo bi reći jezik bošnjačkog naroda, jezik srpskog naroda, jezik hrvatskog naroda. A i to bi sve bilo mimo Ustava BiH.
Bosanski jezik je autohtoni jezik bosanskih Muslimana. To je nerješiva enigma plagijatora nacije, naroda i jezika kod Muslimana. Alijin pokret tkz. bošnjački pokret doveo je mnoge Muslimane u zabludu ko su i kojim jezikom govore. Nasilno mijenjanje naziva naroda, jezika i drugih odrednica politički i nasilno rezultiralo je rušenjem Republike i "nestankom" naroda, znači poraz takve politike - utopije. Takve ideje su podržane samo od sličnih pokreta drugih naroda ali ne i od vlastitog naroda.
Igre bez granica...strah me uhvati kad pomislim u kakvom ce nam vremenu djeca odrastati...
Sa normalnim covjekom bih bez problema razmjenio misljenja... Sa tobom...napusi se qrcine...sva trojica 👍
Nema ovdje ljutnje. Ovo je posljedica loše politike i nesposobnosti naših vladajućih struktura da zaštite konsitutuivan narod na teritoriji t.z.v. "Republika srpska" Jer teritorij na kojem žive Bosšnjaci, Hvravi i Srbi, te su tom prilikom konstitutivan narod, kako može biti ekvivalentan naziv
republika srpska??? Šta je sa ostala dva naroda???
Nemate vi pojma... Zove se tako jer je Alija potpisao sporazum. Da nije tog sporazuma nebi bilo ni imena genocidnog entiteta. ZAŠTO??? ZATO ŠTO BI BIO PROTUUSTAVAN. Ali dok vi to skontate treba proći bar 10 godina.
ja znam iz iskustva,šta god pisalo na knjižicama ili svjedodžbama bošnjačka djeca uče srpski jezik,srpski pisci u lektirama,a o istoriji da ne govorim!!!!!
..srBska ptica...😂😂😂
ja ne znam kako se neko moze zamajavati sa ovako trivijalnim stvarima.......ja mislim da se mi svi super razumijemo izmedju sebe, ne treba nam prevodilac......koga briga kako se jezik zove
translate please
evo ovako......ja ne znam kako se neko moze zamajavati sa ovako trivijalnim stvarima...ja mislim da se mi super razumijemo između sebe, ne treba nam prevoditelj....koga briga kako se jezik zove..... nadam se da nisam napravila neku sustinsku gresku u prevodu i da si mogao razumjeti prevod!!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
valjda se jezik treba zvati prema narodu.. Jedino ako niste booosanci, al na bilboardima su vam jasno rekli da se izjasnite kao bošnjaci.
tom logikom ne postoji hebrejski jezik....
oni i jesu hebreji.
Hmm allah najbolje zna