BiH
0

Ministar Herceg posjetio Neum

FENA
Neum
Neum
Ministar zaštite okoliša i turizma Federacije BiH Nevenko Herceg posjetio je danas u pratnji direktora Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Andrije Krešića Neum gdje se sastao s općinskim načelnikom Đurom Obradovićem, priopćeno je iz tog ministarstva.

Tijekom sastanka bilo je riječi o poboljšanju turističke ponude, zaštiti okoliša te je zaključeno da je u 2007. godini ostvareno 17 posto veći broj noćenja za prvih 9 mjeseci u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Općinski čelnici Neuma izrazili su podršku Prijedlogu zakona o turističkim zajednicama i promicanju turizma u Federaciji BiH koji bi trebao doprinijeti boljem promicanju turističkih potencijala F BiH, te kvalitetnijem razvoju novi turističkih proizvoda.

Tijekom susreta bilo je riječi o problematici privatizacije neumskih hotela, te je istaknuto kako privatizaciju treba ubrzati i pokušati skratiti rokove, a objekte koji su potpuno devastirani, a koji narušavaju sliku turističkog odredišta treba što hitnije riješiti na prihvatljiv način.

Također, tijekom sastanka raspravljalo se i o transgraničnoj suradnji kada je riječ o pitanju odlaganja komunalnog otpada, vodoopskrbi i odvodnji otpadnih voda te je istaknuto da rješenje tih problema ne mogu zaustaviti administrativne granice jer ti problemi pripadaju regiji i moraju se riješiti uzajamnim razumijevanjem.

"Podrška neumskim kulturno sportskim događajima od našeg ministarstva i tijekom slijedećih godine neće izostati jer izravno doprinosi kvaliteti turističke ponude bisera ovoga dijela Jadrana", istaknuo je ministar Herceg.