Komentari (136)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Situacija bi bila bolja da svaki kanton ima jednog Mašića kao ministra obrazovanja.
Situacija bi bila bolja da je samo jedno ministarstvo na nivou entiteta ili države!
Naravno, Amko22. To bi bila najbolja opcija. Jedno ministarstvo na nivou entiteta, Mašić ministar i siguran sam da bi bilo pozitivnih promjena. Ali, ali...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Jedan od rijetkih koji zaista rade svoj posao. Pa čovjek je imao POZITIVAN revizorski izvještaj za svoj rad!!!!! Treba li uopšte dalje da se polemiše? :) Samo naprijed Damire, omladina je uz tebe :)
Omladina uopćeno @11tayson Bar ona koja ijole normalno i zdravo razmišlja. Damir je oličje uspješnog i pozitivnog, ko ga ne bi podržao? Slažem se s tobom da je teško raditi u takvom okruženju, teško je raditi i u državi u kojoj je sve opustošeno posljednjih 20-tak godina... ali bori se, Damir je jedan od koji se bori, može na bolje ;)
Šta ga ba kuješ u zvijezde?! Vodi ga kuči ako ti je tako dobar! Da je dobar ne bi bilo ovoliko razlika između kantonalnih ministarstava. Dobra ti je njegova prartija, pa sad lafo neki revizorski izvještaji i to... Ni jedan političar u ovoj zemlji ne radi dovoljno!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Zivim u kantonu Sarajevo ,može li neko napisati šta je to besplatno za učenike osnovnih škola.Imam dva sina idu u osnovnu i nisam ni gumicu dobio besplatno niti koga poznajem da je dobio.
Ovaj covjek je jedini koji se zaista zalaze za bolju buducnost, razvoj i unaprijedjenje nauke i istrazivanje u BiH, takvog covjeka treba postovati i dati mu mogucnost za sto bolji rad, da ne spominjem da bi stranke poput SDA trebali povuci se pred nekim ko zeli zaista nesto uraditi, neka bar imaju toliko obraza!!!!!
Damir treba nastaviti sa radom, nažalost struktura vlasti u Federaciji ne omogućava nesmetan rad ministru obrazovanja, ali svakako ima zapažene rezultate.
Masic da je paznju obracao na zle glasove koji nemaju namjeru iskrene kritike vec onu zlu namjeru imaju da ga opstruiraju u njegovom radu, da se obazirao na takve mozda bi imali i dalje ministarstvo obrazovanja kao ministarstvo sa vjecno negativnim misljenjem revizora, ali on se nije obazirao na to vec je glavu zabio u posao i samo posao i dosao je do pozitivnih rzeultata revizorske komisije.... Ja se nadam poznajuci njegov dosadasnji rad koji ovako pomno pratim da ce prevazici i ovaj problem sa nacionalistama koji djecu zele iskoristiti u nacionalisticke svrhe. Masicu samo naprijed !
Damire ti znas sta radis,svaka ti cast,samo je tesko raditi sa ovim lopovima oni jedino sto su naucili jeste da kradu...
Prošle godine, kad smo osiguravali besplatne udžbenike za prvačiće, neke županije, kojima smo na vrijeme uplatili sredstva, ta su sredstva privremeno proslijedila za namirenje nekih drugih obveza, pa je dva mjeseca kasnila uplata za udžbenike
Jedini ministar na ciji rad niko nema apsolutno nikakvo pravo da se zali, samo mi je zao sto nema vece ovlasti i sto je obrazovanje u nadleznosti kantona. Cestitke Masicu svakako i za pozitivni revizorski izvjestaj.
Masic svoj posao kroz dosadasnji period njegovog mandata radi zaista posteno i casno, istinski se bori da se obrazovanje dovede u normalno stanje i da se sa djecom prestane politizirati....
Svaka cast Damire, nama u BiH treba mladih, nekorumpiranih ministara koji nas vode ka boljem. Pozitivan revizorski izvjestaj o tebi i tvom radu govori puno.
COvjek koji radi svoj posao, sta se moze vise traziti u drzivi u kojoj niko ne radi ono sto bi trebalo? On je jedan od rijetkih...
Vaša je uloga ministre bila da se ministarstva obrazovanja kantona što bolje uvežu, ,da se legislativa (zakoni i pravinici) ujednači u svim kantonima u što većem procentu,a to se naravno može kad se hoće.Ali naravno,treba raditi na tome.Mislim da je najveća greška u federalnom,ali i u skoro svim kantonalnim ministarstvima nekompetentnost.Ministarstva obrazovanja su,na žalost, pretrpana ljudima koji su tu zbog podobnosti,a ne zbog stručnosti.I sve ide nepovratno u haos.
Apsolutno ukidanje 10 kantona moze dovesti do poboljsanja svih aspekata zivota...samo je pitanje kako to uraditi..!
Masic je kao osoba ok ali je on u biti kloc koji nema muda ni za sta. Tri godine bio na prvoj godini medicine i prebacio se na politicke nauke gdje je opet pola ispita zavrsio preko stele. I sad on ministar nauke! Pa mislim stvarno....
ocito imas neki animozitet prema Masicu... ne zelis da priznas sam sebi da je ipak covjek uspio koliko toliko dovesti reda u obrazovni sistem. ako si ti sposobniji, zatrazi mandat gradjana, pa da te vidimo
ne mogu da shvatim kakve veze ima prebacivanje sa fakulteta na fakultet,ja mislim da je damir dosta uraddio dobrih stvari i da treba mladim da bude uzor..
dobro je pa priznas
Ti druze nisi ni procitao clanak kako treba, da je svaki ministar ko Masic, ne bi bilo problema o ovoj drzavi.
zahvali Bogu sto je takav sistem, jer ne bi nikad zavrsio faks :)