Forum parlamentaraca BiH - 1990
0

"Milorad Živković prima platu zahvaljujući odlukama od 1. marta 1992."

Sarajevo-x.com
Miro Lazović
Miro Lazović
Svečano obilježavanje 1. marta u zgradi Parlamentarne skupštine BiH oskrnavljeno je na najbezobzirniji način, stavljanjem lanaca na ulaz u salu Skupštine pred kojom je preko tri stotine građana BiH čekalo da svečano i dostojanstveno obilježi ovaj datum.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković je uskratio saglasnast za otvaranje velike sale.

"Smatramo da je ovim činom Živković svjesno nastojao isprovocirati incident, ponižavajući građane koji su se okupili u Skupštini ali i državu Bosnu i Hercegovinu u čijoj instituciji Živković u doba najveće ekonomske krize ostvaruje mjesečna primanja veća od 5.000 KM", stoji u saopštenju Foruma parlamentaraca BiH - 1990.

Parlamentarci BiH 1990 podsjetili su da Živković danas obavlja funkciju poslanika u državnom parlamentu upravo zahvaljujući odlukama donesenim 1. marta 1992. godine kojima su građani odlučili da Bosna i Hercegovina bude samostalna i nezavisna država.

Forum parlamentaraca BiH ističe da je 1. mart državni praznik - Dan nezavisnosti i tako će biti sve do donošenja novog zakona o državnim praznicima.

Forum parlamentaraca BiH - 1990 još jednom osuđuje ovaj sramotni antidržavni pokušaj zabrane obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na ovom istorijskom mjestu.

"Stoga obavještavamo javnost da ćemo ponosno i dostojanstveno nastaviti obilježavati Dan nezavisnosti BiH u skladu sa dosadašnjom tradicijom i na zadovoljstvo cjelokupne javnosti i svih patriota Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju Foruma parlamentaraca BiH - 1990.