Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imate gresku u tektsu. Od kojih je 1600 djete. Valjda djece :)
Sarajevske ruže i druga obiljezja koja podsjecaju na tragedije i spasavaju od zaborava, moramo sacuvati. Ako tzv. politicari kazu nema novaca, nema volje, nema..... - neka daju ostavku. Doci ce netko tko ce naci volju, vrijeme, novac itd. da se ova obiljezja sacuvaju. Onaj tko nece da ih sacuva (na najbolji nacin) je neprijatelj ovom narodu i BiH drustvu.
ruze treba da ostanu
Što ne napraviti jednu uvećanu simboličnu od kvalitetnih materijala, na prikladnom mjestu (u parku i sl.), pored staviti ploču sa imenima žrtava, nekim objašnjenjem za turiste, mapom centra grada sa zabilježenim originalnim ružama i sl.? U praksi će ionako biti nemoguće održavanje ruža na svakom ćošku zbog svog saobraćaja, opšte prljavštine itd., pogotovo u gradu koji nije u stanju napraviti puteve koji ne izgledaju kao u Mongoliji ili kaldrmu na Čaršiji koja traje duže od godinu dana.