Vrijednost 40.000 KM
1

"Merhamet" podijelio pomoć najugroženijim porodicama

SRNA
Brčko
Brčko
Humanitarno udruženje građana Bošnjaka "Merhamet" u Brčkom danas je podijelilo pomoć vrijednu oko 40.000 KM za najugroženije porodice u 23 mjesne zajednice u distriktu, koju je donirao bračni par Anđelović iz Njemačke.

Pomoć u obući, hrani i higijenskim sredstvima za domaćinstvo dobili su siromašniji mještani hrvatskih sela Boće, Boderište i Lipovac, te iz 20 gradskih mjesnih zajednica.

Predsjednik "Merhameta" u Brčkom Mustafa Ibrišimović zahvalio je na ovoj donaciji Petru Anđeloviću koji sa suprugom živi i radi u NJemačkoj.

On je ponovo apelovao na nadležne u lokalnoj vlasti da pomognu “Merhamet” u finansiranju prevoza humanitarne robe u Brčko.

“Mnogi donatori nam se javljaju i spremni su da pomognu sa zaista kvalitetnim i vrijednim stvarima, ali se uvijek ponovo javlja problem nedostatka novca za prevoz humanitarne robe”, rekao je Ibrišimović.

Prema njegovim riječima, u narednih nekoliko mjeseci očekuju se tri nova humanitarna kontigenta iz inostranstva.

Samo tokom prošle godine kroz ovu humanitarnu organizaciju, koja pomaže socijalno ugrožene građane bez obzira na vjeru i naciju, podijeljeno je pomoći u minimalnoj vrijednosti od 400.000 KM.