BiH
0

Mercator s partnerima daruje djecu u BiH

FENA
Mercator BiH zajedno s poslovnim partnerima iz projekta "100% domaće" organiziralo je akciju darivanja djece bez roditeljskog staranja u domovima u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Zenici, a tako izražavaju socijalnu osjetljivost i društvenu odgovornost i pomoć članovima lokalne zajednice kojima je to najpotrebnije.

Donaciju Dječijem domu "Bjelave" u Sarajevu, uime poslovnih partnera, uručili su predstavnici društva Mercator BH.

Tom prilikom izražena je zahvalnost svim poslovnim partnerima, sudionicima u projektu "100% domaće", koji su odlučili da zajednički izdvoje sredstva i pomognu domovima koji brinu o djeci bez roditeljskog staranja.

Direktor Mercator BH Neven Hadžisulejmanović istaknuo je suradnju Mercatora BH i domaćih dobavljača kao nešto što je zacrtano u njihovim poslovnim opredjeljenjima i što će nastaviti njegovati.

"Ovaj projekt je dodatno učvrstio tu suradnju. Nedavno smo, zajedno sa svim sudionicima tog projekta, odlučili proširiti prazničnu radost na djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, Mostaru, Zenici i Sarajevu. Zadovoljstvo je veće i zbog činjenice da je sve više kompanija koje prepoznaju značaj društvenog odgovornog djelovanja, te da smo bili u mogućnosti zajedničkim snagama osigurati vrijedne donacije domovima za brigu o djeci bez roditeljskog staranja u nekoliko gradova BiH", kazao je.

Vrijedne donacije bit će uručene za Dječiji dom "Tuzla", "Dom porodica" Zenica, Dječiji dom "Mostar" i "Nazaret" Mostar.

"Projekt '100% domaće' implementiran je u drugoj polovini godine na zadovoljstvo kupaca koji su iz mjeseca u mjesec imali mogućnost kupovine kvalitetnih i raznovrsnih proizvoda po akcijskim cijenama. U okviru tog projekta Mercator je okupio dobavljače - domaće proizvođače Poljorad, Akova, Hercegovinavino, Mljekara Livno, Vinarija Zadro, Vita life, Jami i Sarajevska pivara", saopćio je Mercator BH.