BiH
81

Mektić o navodnim prijetnjama Galijaševiću: On je lud, hoće da dokazujem da sam dijete svojih roditelja

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine odgovorio je na tvrdnje Dževada Galijaševića koji je izjavio da ga je Mektić pozvao telefonom i prijetio mu. On je u razgovoru za Klix.ba kazao kako žali Galijaševića i kako mu ne pada napamet da bilo kome dokazuje da je dijete iz braka. Uređivačku politiku RTRS-a nazvao je fašističkom.

Mektić je kazao kako je Galijašević prekršio svaku mjeru objavljivanjem informacija kako on nema roditelja, kako je usvojeno dijete i kako se ne zna njegovo porijeklo.

"To više nema smisla. Ja ne znam ko je gori on ili RTRS koji to objavljuje. Oni objavljuju kako ja nisam Srbin nego Hrvat, a to je segregacija čista. Sad objavljuje kako sam ja usvojeno dijete i kako se ne zna moje porijeklo", rekao je Mektić.

Nakon objavljivanja takvih informacija Mektić je odlučio pozvati Galijaševića kojem je kazao kako posljednje iznošenje dezinformacija prelazi svaku mjeru normalnog ukusa.

"Ja imam majku staru koja gleda televiziju i kad vidi šta objavljuju šta treba da dobije srčani ili moždani udar. Ne mogu mi tako udarati na porodicu. Neka mi sve što se tiče posla koji radim kritikuju, ali ne mogu mi čaprkati po prošlosti. Imam pravo da budem šta hoću", kazao je Mektić.

Mektić se pita i da li sada treba da izlazi pa da dokazuje da je dijete iz braka još jednom dodajući kako Galijašević uz podršku RTRS-a već izvijesno vrijeme udaraju jako nisko.

"Ja kada sam spomenuo silikone digla se i kuka i motika novinarska, a sada kada meni broje krvna zrnca svi šute. Jesam mu rekao da ne može to raditi i da prestane. Koliko god je on meni rekao neprimjerenih riječi toliko sam i ja njemu rekao i ništa više", rekao je Mektić.

Najavio je da će se obratiti i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH i nadležnom sudu kako bi zaštitio svoj dignitet, te dignitet i zdravlje svoje porodicu.

"Kakva je to informacija jesam li ja usvojeno dijete ili nisam? To je nedopustivo. Nemam ništa protiv da se kritikuje moj rad, ali je nevjerovatno šta čovjek izmišlja. Galijašević je prije dva dana pustio dezinformaciju da se uopće ne zna ko sam ja, odnosno da sam ja usvojeno dijete. Molim vas, je li to normalno da se piše", pita Mektić.

On je kazao kako ne vidi nijedan način na koji može stati u kraju propagandi koja se vodi protiv njega dodajući kako je "RTRS trenutno najveći medijski trovač javnog prostora u BiH".

"RTRS širi netoleranciju i mržnju. Pogledajte šta rade i kakve dezinformacije iznose u javnost. Pa i da jeste sve istina kakve to veze ima s mojim poslom? To je moja privatna stvar", dodao je Mektić.

Kako nam je kazao u četvrtak (19. maj) planira sazvati i konferenciju za medije kako bi govorio na tu temu.

"Ne znam kako da se odbranim jer je riječ o neviđenoj harangi. Pa ljudi imam i ja djecu, porodicu i majku. Hajde što je Galijašević lud, ali je to nedopustivo od televizije. To sve ide iz kuće Milorada Dodika i sve to odobrava njegova press služba. Ovo već ne ide na dobro i pitanje je kako će se sve završiti", kazao je Mektić.

Mektić se pita i šta bi značilo i da je Hrvat, da li je to nešto ružno ili kakve veze ima i da je usvojeno dijete.

"To je fašistička metoda segregacije. Slobodno napišite da je to riječ o čistom fažismu RTRS-u. Mene nikada niko s RTRS-a nije pozvao da me pita imaš li ti oca ili majku. Oni su to tek tako objavili pa bih ja sada kao trebao uzeti rodni list i nosati ga da dokazujem po bijelom svijetu da imam oca i majku. Dajte molim vas", rekao je Mektić.

Ministar sigurnosti BiH ističe da nikada nije prijetio Galijaševiću poručujući kako ga zapravo žali.