BiH
0

Mehmedović: Odbijen izvještaj o radu Javnog RTV servisa BiH

FENA
Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je danas u Sarajevu razmatrala Izvještaj o radu Javnog radiotelevizijskog servisa BiH za 2006. i Izvještaj o radu Upravnog odbora.

„Izvještaj o radu Javnog radiotelevizijskog servisa BiH smo odbili iz razloga koji su navedeni u revizorskom izvještaju, jer je bilo masa nezakonitih radnji i nepravilnosti“, kazao je za Fenu zamjenik predsjedavajućeg Komisije Šemsudin Mehmedović.

Što se tiče Izvještaja o radu Upravnog odbora, vraćen je na doradu jer, prema Mehmedovićevim riječima, taj izvještaj o radu zapravo nije bio izvještaj o radu nego je bio analiza postojećeg stanja unutar BHT-a, „uz napomenu da se mora voditi računa o padu prihoda kako od marketinga, tako i od pretplate iz razloga što uređivačka politika direktno utiče na prihode“.

Mehmedović je kazao da su u izvještaju revizora navedeni svi nedostaci i nepravilnosti koji su bili u proteklom periodu.

„Mi smo željeli sad, ovim izvještajem Upravnog odbora da nam se dostavi prijedlog mjera za prevazilaženje takvog stanja, naročito kada je u pitanju sanacija negativnog stanja prihoda, zatim sanacija odnosa prema uređivačkoj politici na BHT-u, jer očigledno je da je dolaskom novog menadžmenta i novog Upravnog odbora došlo do određenog značajnog uticaja na uređivačku politiku što nije dobro i što nije u skladu sa zakonom. Mi smo tražili da se takva stvar promijeni“, kazao je Mehmedović.