BiH
45

Međusobne optužbe uoči izbora novog predsjednika Sindikata MUP-a KS

Piše: E. F.
Izborna Skupština Sindikata MUP-a KS bit će održana sutra u popodnevnim satima a na njoj bi se trebao izabrati novi predsjednik Sindikata ove ustanove kao i predsjednik Skupštine.

Dosadašnji predsjednik ovoga sindikata bio je, podsjećamo Nedžib Đozo, a on je kao penzionisani član Sindikata za predsjednika kandidovan i ove godine. Osim njega, kandidirani su inspektori Viktor Čatić, Mirza Hadžiavdić i Zijad Ahmetović.

Almir Hadžiarapović, jedan od članova Sindikata uoči sutrašnje Skupštine, kazao je za Klix.ba kako su nakon osmogodišnjeg mandata Đoze uočene mnoge nepravilnosti u radu ove organizacije te da Đozo zapravo nije nikada zaista radio u interesu članova Sindikata.

"Ovaj čovjek tokom proteklih osam godina nije ništa uradio za policajce. Prema izvještaju do kojeg smo teškom mukom došli, na računu nema novca, tužbe koje smo podnijeli nisu riješene kao ni problemi vezani za naknade za smrt odnosno povrjeđivanje policajaca. Nisu riješene ni naše tužbe kao ni mnoga druga pitanja kao što su ona koja se odnose na novčanu pomoć policajcima", kazao je Hadžiarapović.

S duge strane, Đozo demantuje navode da na računu sindikata nema novca.

"Na računu Sindikata trenutno ima oko 90.000 KM. Podijelili smo oko 150.000 pomoći članovima sindikata. Mnogo smo toga uradili, počevši od smjene Vlade KS i ministra MUP-a KS Muhameda Budimlića, nabavljanja najbolje opreme za policajce, upošljavanje novih policajaca. No, ako nismo dobro radili onda i ne treba ova institucija na čelu sa Nedžibom Đozom da nastavi da radi", istakao je Đozo.

Kako je kazao sutrašnja odluka koju će donijeti oko 30 članova skupštine će sve definisati pa tako i ko će voditi Sindikat MUP-a KS.

"Nije važno ko će biti izabran, važno je da to bude osoba koja će raditi u interesu ljudi koje predstavlja", zaključuje Đozo.