Neki rade, a neki ne
0

Mašinovođe RS prijete jedni drugima

SRNA
Uprava Željeznica Republike Srpske saopštila je danas da se kompletan posao željezničkog prevoza i dalje izvodi sa 30 mašinovođa i njihovih pomoćnika.

Uprava navodi da dvojica mašinovođa koji su se juče javili na posao, na poziv Uprave ŽRS i predsjednika RS, trpe konstantne prijetnje od strane pojedinih mašinovođa koji i dalje ne rade, o čemu je obaviještena i policija.

"Stalnim upućivanjem prijetnji mašinovođama koji su prihvatili izvršenje posla ugrožava se njihova sigurnost. Takvim postupcima dovodi se u pitanje izvršenje prevoza, a istovremeno se pokazuje neiskrenost onih koji odbijaju da se vrate na posao iako svakodnevno obmanjuju javnost da su spremni da se prihvate posla.", navodi se u saopštenju.

Uprava ističe da do najavljene normalizacije teretnog saobraćaja nije došlo, i pored poziva predsjednika RS i Odluke o prestanku važenja rješenja o suspenzijama koju je donijela Uprava ŽRS.

Uprava poziva i ohrabruje sve koji iskreno izražavaju spremnost da se vrate izvršenju poslova.

U saopštenju se navodi da su Željeznice RS, u odnosu na plan prevoza na godišnjem nivou, do sada u teretnom saobraćaju prevezle 89 odsto planirane robe.

Uprava Željeznica RS danas će u upravnoj zgradi ŽRS u Doboju sa početkom u 12.00 časova održati konferenciju za novinare, na kojoj će se obratiti izvršni direktor Pravnih poslova Milenko Bilić i izvršni direktor Poslova operacija Draženko Todorović.

Uprava ŽRS juče je saopštila da je povukla suspenzije mašinovođa, čime je u cjelosti ispoštovan zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, dok su mašinovođe tvrdile da Uprava Željeznica "kapriciozno odbija da obustavi sve suspenzije, disciplinske postupke i vraćanje datog otkaza, čime se i formalno i suštinski onemogućava vraćanje na posao".