Reakcije iz SDP-a
189

Mašić odgovorio Dodiku: Priziva SDA da s njima pokuša ono što s Trojkom nije mogao

B. R.
Damir Mašić, zastupnik u Predstavničkom domu FBiH (Foto: T. S./Klix.ba)
Damir Mašić, zastupnik u Predstavničkom domu FBiH (Foto: T. S./Klix.ba)
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić (SDP) je komentarisao izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika (SNSD) da nije isključeno da SDA zamijeni Trojku (SDP, NiP, NS) u državnoj vlasti.

Smatra da je ova današnja izjava u Narodnoj skupštini RS odraz očajnog stanja u kojem se Dodik nalazi.

"Dodik je posljednja osoba koja može prijetiti bilo kome u vezi bilo čega. Očajna i ranjena zvijer koju su Tužilaštvo i Sud Bosne i Hercegovine dotjerali do ćoška i koja je spremna da ide do kraja i doslovno žrtvuje sve oko sebe samo da ne bi odgovarala za svoja nedjela. U tom svom bjesnilu i ludilu ponovo priziva Izetbegovićevu SDA za partnere da s njima pokuša ono što s Trojkom nije mogao", mišljenja je Mašić.

Prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina nema cijenu i nikada i niko je izdati ne smije.

"Miloradovi problemi sa zakonom i nelegalno stečenom imovinom nisu problemi ni RS-a, ni građana koji tamo žive, već samo njega i njegove porodice. Nisu građani RS-a na crnim listama, niti su im blokirani računi, već njemu i njegovoj podaničkoj klici koja tu istu RS krčmi gotovo dvije decenije", dodaje.

Kako je izjavio, ako uopće predstavljaju ikakvu alternativu i ako zdravorazumski promišljaju, vrijeme je da "tzv. opozicija u RS-u konačno izađe iz političkog podruma, ispravi kičmu i suprotstavi se tiraninu i njegovim suludim i suicidalnim najavama". Mašić je poručio da "ko god se bude usudio da se poigrava s vatrom, historija je pokazala i dokazala da će u istoj završiti".