Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Apsolutna podrska ministru Masicu koji, za razliku od svojih kolega, dosljedno obavlja posao koji mu je povjeren
Očito da ne postoji potpun i kvalitetan nadzor nadležnih nad sistemom obrazovanja. Propusti u bilo kojoj oblasti mogu imati vrlo zabrinjavajuće posljedice, * posebno u obrazovnom sistemu. Nezamislivo je kako se takav ogroman propust mogao desiti. Sankcije u ovakvim slučajevima ne mogu i ne smiju izostati.
Okvir na nivou BiH je jedini način da izbjegnemo razlike među učenicima, omogućimo normalan protok i prohodnost učenika, te da ne napravimo još jedan problem kakav smo imali u oblasti visokog obrazovanja kad su kantoni različito tretirali i implementirali Bolonjski proces. Zbog toga sad imamo u visokoškolskim ustanovama različite nastavne planove i programe, ovisno od kantona
Uvođenje eksterne mature trebalo bi dovesti do toga da najveći broj srednjih škola njenom primjenom neće trebati prijemne ispite, jer će se eksternom evaluacijom veoma lako moći utvrditi nivo potrebnog znanja i uspjeh, koji trebaju biti preduvjet za upis u određenu srednju školu. Time bi pritisak na sve sudionike u ovom procesu bio u velikoj mjeri eliminiran, * znanje i rezultati tih testova kvalificirali bi buduće srednjoškolce. Pokrenuli smo ovaj projekt na nivou FBiH, ali i inicirali na nivou cijele BiH, o čemu se treba izjasniti Konferencija ministara obrazovanja u BiH na svojoj prvoj narednoj sjednici.