Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedno je imati namjeru a drugo je moći. Naime, FMON nema ama baš nikakve ingerencije u obrazovnom procesu. Sve je na nivou kantona. A ovo ministarstvo samo koordinira. Ta koordinacija, po dolasku \"mlađahnog\" Mašića, koordinira samo sa šest kantona - ona četiri sa hrvatskom većinom (čitaj: HR Herceg-Bosna) su sto posto se odvojila (na ruku im ide i ova aktuelna \"prekomponovana\" vlast u FBiH) tako da je sva priča o ovoj i sličnim temama, malte ne bacanje para - kojih sve više nema.
zato i amerikanci nazivaju Europu-\"GETOM\"!I to zbog ovakvih nikakvog skolskog programa koji proizvodi \"Europske devijantne Zombije\"!Zatvaranje/oduzimanje informacija vasem vlastitom potomku je smrt za mozak,za kreativnost \"emocionalne inteligencije\" i za razvoj licnosti koju amerikanci nazivaju\"Licnost sirokog spektra\"!Prema tome,ja licno sam za sve moguce informacije,da bi se najmlađe generacije buducnosti \"pronasle\"!Za kompletne informacije o svijetu u skladu sa njihovim uzrastom,naravno.Ovakvo \"ucmalo\" doziranje znanja je katastrofalno
Prof Dr Zikrija Avdagić je svjetski stručnjak a i bosanskohercegovački naravno......
Ma Zikrija Avdagić nije šarlatan
Ma ko su ti najbolji strucnjaci iz BiH? Zivi na zapadu i bavim se naucnim radom i jos nikad nisam cula za strucnjake iz BiH, a iz raznoraznih zapadnih zemalja jesam. Kad promjene nas sistem skolovanja bice i nasih strucnjaka, jer kod nas ima puno inteligentnih ljudi, ali ih ne uce onome sto je potrebno da se postane strucnjak na internacionalnom nivou. Dosta nasih mladih ljudi, koji su obrazovani VANI a ne u BIH doktoriraju i postaju strucnjaci.
zlatna sredina je najbolja: cinjenice- da, ali ne sve. i praksa , praksa... a da se cinjenice prenose djeci na interesantan nacin. nas nastavni kadar je nemotivisan malim placama. da bolje zive mozda bi i imali bolju motivaciju za rad. a drugo (sto je nepovezano sa placom), nasi nastavnici/profesori da su imalo normalniji ne bi bili onako subjektivni kad je ocjenjivanje i tretiranje djece u pitanju.. i jos nesto, moze li neko drugi pisati udzbenike, jer ovi su katastrofa. i najbitnije, ukinuti silna ministarstva kako za obrazovanje- da postoji samo jedno; na nivou drzave!
Ne seri mašiću. Taj sistem je dao najbolje stručnjake i davaće i dalje aBd. Tvoje je da se boriš da ove Pedagoške fakultete koje štancaju prosvjetne radnike dovedeš u red pa da nam djecu uče pismeni ljudi i da staneš u kraj ovim privatnim fakultetima koji nam samo prave problem na tržištu rade i stvaraju hiperprodukciju nekvalitetnih kadrova i nelojalnu konkurenciju svima koji su časno završili fakultete. Ministre u pamet !
fortitudo: inteligencija se ne sastoji od kolicine cinjenica, nego od g-faktora koji obiljezuje brzinu razmisljanja i nivo fleksibilnosti i povezivanja cinjenica. Napokon im je palo na pamet da nesto urade. Nas obrazovni stistem je jedan od najglupljih, samo se buba napamet a nista samostalno razmisljanje. Na zapadu nije znanje nauciti napamet, nego znati povezati stvari i razmisljati samostalno. Zato i prednjace u odnosu na nas. Kome vise treba bubanje, kad postoji google. Naravno da treba imati osnovno znanje, ali kod nas je to pravo pretjerano i totalno suvisno. A da nije u Bosni samo vazno da znas napamet, vazno je i da pricas i brzinom mitraljeza, inace nije dovoljno dobro :-)
to je pocetak selekcije i unistavanja talenata.Jednostavno receno:Proizvodi se \"Potreba\"u skladu sa EU a inteligencija i talent se stavljaju pod kontrolu i,na kraju,unistavaju,to jest,nepotrebni su!Standardni Horor \"pranja mozga\"buducim generacijama na EU nacin..strasno
kakva preoterecenost cinjenicama.vise cinjenica vise znanja,vise xnanja bolja intelegencija.vjerovatno hoce da prilagode skole tako da izbacuju glupsone koji nece znati cestito ni govoriti,ni citati ni pisati