"Hoću, mogu, mijenjam"
73

Manifestacija za djecu i porodicu sutra u Domu mladih

Klix.ba
U sklopu kampanje "Promjena počinje u meni – da svijet bude dobro mjesto za svako dijete“, koju organizira Koalicija za pravično obrazovanje, u nedjelju, 09.12.2012. u Domu mladih, od 10.00 do 15.00 sati, bit će održana centralna manifestacija, na kojoj će djeca i odrasli, uz pomoć velikog broja profesionalaca i volontera, moći učetvovati u nizu zanimljivih aktivnosti, i podsjetiti se koje su to važne stvare koje trebamo naučiti djecu.

Neke od njih su: kako da se brinu o životinjama, kako da od starih prave nove stvari, kako da uživaju u muzici i dobrim knjigama, zašto je važan sport i zdrava ishrana, kako da razvijemo empatiju i poštovanje prema drugim ljudima, šta su dobre igračke za djecu, kako djecu odgajati i mnoge druge dobre i važne stvari.

Svi posjetioci će moći podijeliti i svoje ideje sa nama, a mali pokloni koje će dobiti, podsjećt aće ih na sve što je važno u odgoju djece.

Dođite sutra u Dom mladih ili pratite aktivnosti na web stranici www.dobreprice.com i Facebook stranici "Hoću, mogu, mijenjam“.

Organizatori i učesnici manifestacije su Centar za obrazovne inicijative Step by Step, Dječija sela SOS BiH, Muzička soba, Altteatar, Studio lutkarstva Sarajevo, Muzička soba, Av-Mau, Azil za životinje, Life is Life, Open fun footbal school, Sprofondo, proMente, MUP KS Policija u zajednici, Klub pletilja, Dnevni centra za djecu, Budi moj prijatelj, Fondacija lokalne demokratije, Klub crtača stripova, Udruženje ljubitelja naučne fantastike i mnogi drugi pojedinci i volonteri.

Manifestaciju je podržao Fond otvoreno društvo BiH.