BiH
0

Mališani koji se liječe na KCUS-u obradovani bajramskim paketićima

Piše: M. Beker
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Medžlis islamske zajednice Sarajevo obradovao je paketićima djecu koja se liječe na odjeljenjima u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo, koja ove bajramske praznike provode u bolnici.

Osmijesi na dječijim licima, ali i na licima njihovih majki, bila su najveći dar svima. Zbog zdravstvenih problema oni će ovaj praznik dočekati van svojih domova, a predstavnici Medžlisa, predvođeni efendijom Muhamedom Abazom i studenticama Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, potrudili su se da i ova djeca osjete čar Bajrama.

"Cilj nam je da našu djecu obradujemo, čestitamo im Bajram i poželimo da naredni Bajram dočekaju u svojim kućama, avlijama i porodicama. Svi smo mi bili djeca i svi znamo šta znači dobiti slatkiš. Bez obzira na to što živimo u novom vremenu, svaka čokolada djetetu puno znači", rekao je efendija Abaz.

Studentice su podijelile paketiće koji sadrže slatkiše, čokoladne bombone, sokove i list Medžlisa islamske zajednice za djecu. Ovim činom usrećili su 150 djece.

Ovo je velika čast i zadovljstvo svih nas da podijelimo i radost i tugu sa ovom djecom, radost Barjama, ali ujedno i tugu što nisu sa svojima, što ih ne provode u veselju s prodicom. Potrudili smo se da damo sve od sebe da im uljepšamo ove trenutke, dali smo im paketiće, proučili ilahije, a sve da pokažemo da je nekim drugim, za njih nepozantim osobama, stalo do njih i misle na njih i u ovim teškim trenucima", rekla je studentica Šejla Kadić.

Na Klinici za dječiju hirurgiju podijeljeno je 18 paketića.

"Drago nam je da svake godine Medžlis islamske zajednice upriliči dodjelu paketića djeci koja su bolesna i koja će praznike nažalost provesti u bolnici. Veoma smo im zahvalni jer su obradovali djecu", rekao je šef Klinike doc. dr. Adnan Hadžimuratović.