BiH
27

Mala bh. firma tvrdi da je prevarena, italijanski gigant to negira

Klix.ba
Foto: gcf.it
Foto: gcf.it
Vlasnik jedne rent-a-car firme iz Mostara tvrdi da je prevaren u pokušaju sklapanja saradnje sa italijanskom kompanijom GCF Italia.

GCF je ove godine dobila veliki posao sa Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine, a koji se odnosi na rekonstrukciju odnosno remont pruge Konjic – Sarajevo.

Kako je za Klix.ba rekao vlasnik Nedim Selimotić, ugovor sa GCF-om je potpisan u trajanju na 18 mjeseci, a uključuje iznajmljivanje tri vozila.

"Cijena je rađena na bazi dugoročnog najma, a nakon njihove narudžbe mi smo kupili nova vozila koja su im predata na korištenje bez ikakvih oštećenja", objasnio je Selimotić.

Nakon tri mjeseca GCF Italija odlučila je prekinuti ugovor bez, kako Selimotić tvrdi, ikakvog valjanog razloga.

"Vraćena vozila su oštećen, a policijska uprava je konstatovala sva vidna oštećenja. S druge strane, uposlenici GCF italia nisu željeli da potpišu zapisnik o primopredaji. Na kraju, od njih potražujemo iznos od 15.799 konvertibilnih maraka zbog štete nanesene na vozilima", rekao je Selimotić.

On je dodao da je GCF Italia velika firma koja ucjenjuje male lokalne kompanije kao što je njegova. Konkretno, GCF je vlasniku rent-a-cara ponudio 5.000 KM kao kompenzaciju za štetu, ali je on spomenutu ponudu odbio.

Klix.ba je kontaktirao italijansku kompaniju koja je odgovorila kako ne postoji nikakav problem te da je u toku dogovor koji bi trebao izroditi rješenje pogodno za obje strane.

Također, odgovorom se aludira da je ugovor raskinut zbog loše saradnje sa mostarskom firmom.

"U svome radu insistiramo na angažovanju lokalnih proizvođača i pružilaca usluga kada god je to moguće. Ono na čemu također insistiramo jeste kvalitetna usluga koju unajmljujemo, te je u ovom konkretnom slučaju to jedini razlog koji je doveo do prekida saradnje", rečeno je iz GCF-a.