Tužba za klevetu
42

Magoda traži 8.000 KM odštete od Borić jer je rekla da je SDP kandidovao nasilnika za ministra

D. Be.
Kenan Magoda (Foto: I. L./Klix.ba)
Kenan Magoda (Foto: I. L./Klix.ba)
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda (SDP) tužio je Besimu Borić i od nje traži 8.000 odštete jer je problematizovala njegovo imenovanja za ministra s obzirom da se u martu pojavila informacija da je Magoda optužen za nasilništvo u porodici nad bivšom suprugom.
Članica Predsjedništva SDP-a Besima Borić tada je navela da je grupa žena, u najvećem broju članica Foruma žena SDP-a šokirana viješću da je Kantonalni odbor SDP Sarajevo kandidirao za ministra kulture i sporta u Vladi KS osobu koja je optužena za nasilništvo u porodici ,o čemu su izvještavali mnogi portali, a na osnovu svjedočenja njegove bivše supruge koja je predočila i kopije dvije sudske presude o zabrani približavanja žrtvi nasilja.
Pola godine poslije Magoda traži odštetu za klevetu od svoje partijske kolegice.

"Samo da vas podsjetim kako prolazite kad se pokušavate boriti protiv nasilništva", napisala je na Facebooku Besima Borić uz fotografiju tužbe.

Podsjetimo, uprkos negodovanju dijela SDP-a, Magoda je imenovan za resornog ministra uz podršku kolega iz svoje partije, Naše stranke i NiP-a.