Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Godina 2040. BIH je uzela 72 branšu kredita od MMF-a. Banci su obećali u zamjenu da će privatizirani škole, bolnice, šume, izvore voda, te da će svako drugo dijete koje se rodi u toj godini i u budućih 15 godina biti uzeto od majke i dato u radničko odgajalište u Francuskoj sa ciljem da postanu punopravni i kvalitetni radnici Europske unije koji će potpomoći državu i roditelje da otplate dug u kojem su tako dugo njihovi prethodnici (kao i u Grčkoj) rasipnički uživali. Mirovine je također potrebno spustini na razumnu mjeru od 90 km.
a i to bi bolje bilo nego ovo sada.......;.
@MOSAD, kao danak u krvi, od nekud poznato. Ne basta svakome ni državu imat... Koliko je bh političara završilo iza rešetaka :) kad samo jedan od tih lopova bude osuđen zbog činjenja štete državi tada će usporiti propast BiH. A bez ovoga i prije 2030 molit će se francuze njemce britance za posao u šumi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
I treba prodati,,AL GDJE CE ONDA STRANACKI NEHLJEBI BITI ZAPOSLENI!?
Vrlo je to komplikovano. Koliko god bi mi drago bilo da izbace slunte ipak je taj Telekom dosta korisnih stvari uradio. Da li bi stranci bili drugaciji. Sumnjam, eto postoje razni "Telemasi" i samo izvlace dobit van BIH. Ovako uhljebi dobiju platu , pa dio novca (osim djela kojeg potrose na godisnje odmore ili putovanja) opet ostane u BIH , tako nesto od tog novca zapadne i trgovcima po pijacama , lokalnim distributerima naftnih derivata te lokalnim mljakarima i sitnim preprodavcima.
@veselasova nijedna vlada nikada nije uspjesno vodila firmu, privatno trziste ce uvijek donjeti bolje rezultate......... ono sta se treba gledati jeste sta potrosac dobija, ne koliko novca ide u koju drzavu....
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Prodajte molim vas da se Mostar oslobodi malo skutora...
Dabogdo prodase BH Airlines Turcima mozda bi i bila normalna kompanija a ovako otjerase Turke i firma propade, al za pametnjakovice su Turci nesposobni i nista neznaju, TA s Lufthansom godinam u borbi za najbolju i najvecu evropsku kompaniju, i naravno krivi za sve probleme u BH Airlines! Kako funkcionise srbijanska aviokompanija odkada ih preuzese Arapi, jeli bolja ili losija?
Sto se prije prodaju sve firme to bolje za Drzavu!!!! Razmisljajte ljudi, zasto dozvoljavate da vas levati ko koze vodaju!!!! Zar mislite da ce BH Telekom biti losiji ako ih recimo Svabe kupe? Biti ce bolja firma za musterije i uposlenike hiljadu puta a mislite li da ce onda domaci politicki supci moci izvlaciti novac iz tih firmi, hoce al malo morgen! Jos ce ih bogati inostrani mocnici preko svojih lobista gonit da rade svoj posao.....
samo da ga prodaju T-mobile, ili vodafone,.,. da dobijemo dobru uslugu,.,al ko da gledam prodace ga nekim turcima koji ce da nas deru vise no ovi narandzasti
Njemci i Englezi valjaju a Turci nevaljaju? Informiraj se malo kako stoji Türk Telecom u internacionalnom poredjenju ili Turkish Airlines ili razni turski gradjevinski giganti ili proizvodjaci u auto industriji. Mislis da je Turska 13 privreda u svijetu radi baklave i pistacija? Fobija nevodi nicemu.
@klingon turska auto industrija u vlasnistvu francuza, talijana, njemaca,,., turk telecom 45% vlasnik ko,., aurlines je dionicko drustvo pogledas cije su pare,., i da ko im je donio tu tehnologiju koju imaju,., turk telecom moze da drzi ta razvijena trzista,. pogledas im tehnologiju koju koriste,. gradjevinske firme su sestrinske firme njemackih, talijanskih,., onu branu pise pravili turci al ko je dizajnirao ko dade formulu za beton,(po toj prici hoower dam je meksicka)
nek prodaju, da hoce tako i nastaviti i privatizovati sve drzavne firme, fakultete, skole itd.......socijalizam je dokazano katastrofalan za ekonomiju i potrosace jedne drzave. sto je manje vlade to je bolje ljudima........bez izuzetka!
Ako se vec htio prodavati BH Telecom, trebalo je to raditi davno, kad se za njega moglo uzeti 2,5 milijarde KM, sada ce ga dati da 1 milijardu.
nisi zavrsio (la) .... a od tada je BHTelekom na racun drzave uplatio koliko novca ? Dakle , koliko ja opala vrijednost da li je pokrivena njihovim uplatama u drzavni budjet? (mada nije jasno sta vladari rade s tim novcem - ali to je drugo pitanje).
bolje sada za 1 nego sutra za pola......
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
pa prodajte vise
SDA , to je skupina obicnih bitangi. Ali ne treba vjerovat i slicnim poput SDP-a , DF-a, SBB-a itd itd. Svi oni jedni druge optuzuju a ne rade ista korisno ili rade ispod prosjeka kad dobiju vlast.