Komentari (132)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sutorina je neotuđivi dio BiH, ko izda Sutorinu zaslužuje strijeljački vod
Ustašo!
Pa hercegovac ti mislis da bi ti crnogorci halalili trebinje da kojim slucajem polazu pravo na njega jer je na ovaj ili onaj nacin nacin otuđeno od njih..?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ili evo kratko receno: CG: Predajte nam Sutorinu ili cemo vam biti najgora nocna mora. Nema nista od toga gospodo iz Montenegra, Sutorina je teritorij Bosne i Hercegovine i tacka. ako ne vjerujete, otvorite udzbenike iz historije za 3 razred i vidjet ce te da nam je dat Neum i Sutorina od strane Mletacke republike i Dubrovacke republike. Googlajte "Karlovački mir" iz 1699 godine. Taj ugovor je potvrden 1878 na Berlinskom kongresu i Bosna je usla u sastav Austrougarske SA Sutorinom. Crna gora je ukrala Sutorinu 1947 i mora vratiti Bosni.
Svi znamo daje nasa Sutorina....samo dase I politicari ukljuce danamse vrati nase more.
@eagleisback! na cemu si ti jutros jarane?
Cuj ovog "jalijasa": "Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore Igor Lukšić podsjetio je na veoma dobre međusobne odnose izrazivši nadu da će se i ovo pitanje rješavati u duhu dobrosusjedske i regionalne saradnje, .." Pa valjda bi bilo posteno da kaze DA CE U DUHU DOBROSUSJEDSKE I REGIONALNE SARADNJE VRATITITI BIH ONO STO JE NA PREVARU UZETO. A ti dobri međusobni odnosi na koje podsjeca, baziraju se na gutama euro-a uguranih u dzepove nasih supaka.
Šta velite Crnogorci? Dobrosusjedski odnosi? :))))) Hajde budite vi dobri susjedi, pa nam vratite naše bez natezanja!
Narod gladuje, infrastruktura propada, ekonomija u govnima... A mi pripajamo neku Sutorinu... Majku vam boziju!
Đaba Crnogorci apeluju da se ta fama potpiše i prijete nekom zabrinutošću i nekim narušenim dobrosusjedskim odnosima. Imaju više koristi od BiH nego BiH od njih i ja prvi kažem da za komad svog doma (teritorije) treba da zaj... i te dobrosusjedske odnose. Kada su otimali tuđe nisu se brinuli o odnosima a sada kad su zadnja rupa na svjetskoj svirali eto odjednom brinu. Zbrinulo ih je i što Srbi u BiH ne daju taj dio BiH a zabrinlo ih je i što Srbi u Sutorini žele u BiH.
prijete nam Sutorinom neulaskom u EU, kao što Hrvatska prijeti Turskoj zbog slobode novinara
Sutorina je srce BiH!
Na kraju svega mogu reci da smo mi primjer tolerancije za EU i svijet... Pa ovdje satire svako svakoga, nista i niko nije svet...
Ako dobijemo i sutorinum onda se ne moramo više zvati BiH, nego Balkan, pošto nam još samo crnogorci fale :D
Amo sa Sutomorinom. Po svim zakonima i pravilima pripada BiH. Naravno, djetici i ostali Vasojevici su zabrinuti.
Trst je naš!
Vrlo jednostavno, potpisivanje o razgranicenju moze malo sacekati ali nakon arbitraze bar da se kvalitetno razgranicimo.Ne vidim nikakav problem, podnesemo svi svoje argumente i to je to .Ko ima validniji papir njegovo je, i bicemo dobre komsije.
Dobrosusjedski odnosi svakako da, ali da se temelje na istini i ne idu naštetu BiH ili CG. S obzirom da CG nema nikakve dokaze o vlasništvu nad Sutorinom i da je taj dio naše zemlje poklonjen potpuno bespravno u jednoj kafanskoj odluci, od strane čovjeka koji nije imao nikakvo pravo da to uradi, ne može se i nesmije potpisati ugovor o granici koji će taj dio zemlje ostaviti van BiH. Ako se ne možemo međusobno dogovoriti, treba dati na međunarodnu arbitražu, pa neka obje strane iznesu svoje argumente i dokaze u vezi Sutorine.
Ne znam o čemu se ovdje raspravlja i zašto ....?? Pa oduvijek je i opće poznato da je Sutorina B i H ...!!!