Pokušavao ilegalno preći granicu
0

Lišen slobode zbog 17 krivičnih djela

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Granična policija BiH lišila je slobode državljanina BiH M. M. (27), za kojim je raspisano 17 aktivnih potraga zbog počinjenih krivičnih djela.

M.M. je uhapšen jučer u okviru operativne akcije "Pješak", prilikom ilegalnog prelaska granice BiH u graničnom pojasu na području Bileće.

Za M.M. je raspisano 15 potjernica sudova u BiH i dvije potrage MUP-ova, i to zbog počinjenih krivičnih djela krađe, teške krađe, te radi izdržavanja kazne zatvora, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

Uhapšeni nije posjedovao nikakve dokumente, osim otpusnog lista Zavoda za izvršavanje krivičnih sankcija iz Kazneno-popravnog doma Podgorica.

Njegov identitet utvrđen je u sjedištu jedinice Granične policije u Trebinju i uručen mu je prekršajni nalog, nakon čega je predat službenicima Odjeljenja sudske policije Mostar.

Granična policija BiH navodi da je po potjernici Interpola jučer kod Bijeljine lišen slobode državljanin Srbije J.L (53), nakon što je graničnom kontrolom ustanovljeno da je za njim potjernicu zbog ubistva raspisao Interpol Bukurešt.

Osoba je kontrolisana na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Popovi, i nakon hapšenja predata je službenicima Sudske policije Suda BiH.