BiH
3

Likovna izložba povodom Dana državnosti BiH

FENA
Sarajevo
Sarajevo
U povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Općina Centar je i ove godine u saradnji s Javnom ustanovom Centar za kulturu Sarajevo organizirala izložbu dječijih likovnih radova, koja je u Centru za kulturu svečano otvorena 23. novembra.

Izloženo je 65 radova koji su inspirirani temom "Ja vidim u boji, ja vidim šareno" čiji su autori učenici osnovnih škola i djeca iz vrtića Javne ustanove "Djeca Sarajeva" s područja centralne gradske općine.

Najboljih 13 radova koji su izloženi bit će štampani na kalendaru Općine Centar za 2013. godinu, a autori i njihovi nastavnici će dobiti prigodne novčane nagrade.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 30. novembra.

Pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je u prigodnom obraćanju istakla važnost obilježavanja Dana državnosti BiH te naglasila da će se ovaj veoma bitan datum za našu domovinu na isti ili sličan način obilježavati i u budućnosti.

  • Oduševljena sam radovima koji su izloženi u Centru za kulturu i sigurna sam da komisija ima veoma težak zadatak izabrati 13 najboljih radova. Sama tema "Ja vidim u boji, ja vidim šareno" pružila je djeci dosta mogućnosti, od šarolikosti boja do korištenje raznih tehnika slikanja.

Sigurna sam da će kalendar Općine Centar za 2013. godinu biti jedan veseli kalendar, prepun pozitivne energije. Ovo je veliki trenutak i za najmlađe, jer je ovo njima sigurno prva izložba u životu, a s obzirom na njihov talenat nadam se ne i posljednja, kazala je Zakira Šero, saopćeno je iz Općine Centar.