BiH
109

Lijepo vrijeme izmamilo nasmijana lica na ulicama Sarajeva

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Sunce i visoka temperatura za ovaj dio godine izmamili su na ulice veliki broj građana Sarajeva, ali i turista, kako domaćih tako i stranih, koji su uživali u prvom danu vikenda.

Građani su uživali u baštama lokalnih ugostiteljskih objekata, a mnogi su osvježenje potražili u sladoledu. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH) danas u BiH preovladavaju temperature i do 22 stepena, na jugu do 26. Ivana Mijatović izašla je sa prijateljicom kako bi zajedno uživale u lijepom vremenu.

"Predivno je. Ovo mi je najljepši dan u posljednja dva mjeseca. Zima je gotova. Lijepo je vrijeme, šetamo, puno je turista i sunce je tu", istakla je nasmijana Ivana.

Merisa Ćesko kazala je da ju je iznenadilo ovo nevjerovatno lijepo vrijeme nakon duge zime sa obiljem kiše i magle.

"Neka je prošla zima. Jedva sam čekala da izađem s posla i uživam u ovom vremenu, a danas je i utakmica. Dosta je zime", kazala je Merisa koja je na sebi nosila dres FK "Željezničar".

I sutra će, kako navodi Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ BiH), u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme sa dnevnim temperaturama od 22 do 28 stepeni Celzijusa.