Zamjena teza
884

Lider SDA o incidentu Huse Ćesira: Nije napao čovjeka nego kameru

Klix.ba
Lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović na sjednici Glavnog odbora te stranke prokomentarisao je i napad predsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Huse Ćesira na fotoreportera portala Žurnal.

Izetbegović je odmah poručio da Huso Ćesir nije napao kamermana, već kameru.

"Nije dakle napao čovjeka, ali mu je otimao kameru i udarao po njoj. Onda se digla džefa i sad se svaki političar utrkuje u osudi Huse Ćesira. Naravno da ćemo i mi osuditi svaki vid nasilja. Ali sad će tražiti da se čovjek isključuje iz stranke, sankcije i tako dalje", izjavio je Izetbegović.

On je zatim poručio da će Huso Ćesir biti isključen iz SDA kada Udruženje novinara isključi jednog novinara kojem, kako je naveo, istina nije sveta i koji uznemiravaju i ulaze u privatne živote ljudi.

"Kad novinari naprave sankcije i isključe iz Udruženja novinara samo jednog takvog koji u ovoj ovoj državi haosa napravio itekako napravio u glavama ljudi, kojima istina nije sveta, koji uznemiravaju, koji ulaze u privatni život ljudi. Svi mi znamo kako to funkcioniše i kakvog su nam jada nanijeli. Kada jednog takvog isključe, onda ćemo i mi isključiti Husu Ćesira", kazao je prvi čovjek SDA.

Nakon gromoglasnog aplauza članova GO SDA Izetbegović je dodao da je "Huso Ćesir bio borac, da je bio dobar SDA-ovac i da je danas.

"Ali iz dana u dan provokacije, popustili su mu živci i uradio je nešto što nije trebao uraditi."