Komentari (123)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U svakom slucaju je bolje da je oruzje pod kontrolom jer najmanje belaja s oruzjem naprave legalni vlasnici oruzja svjesni cinjenice da do dozvole tesko dodju, a od nje se lako rastave..
Upravo tako. Cak sta vise statisticki vlasnici oruzija barem u KS u prosjeku cine mnogo manje krivicnih dijela cak i onih koji nisu povezani sa oruzijem jer znaju da i najobicnija tuca u kafani moze biti razlog da izgubis dozvolu i svo oruzije koje posjedujes.
Logika bice manje kriminala ako ogranicimo broj komada oruzija koje posjeduje pojedinac je malo je rec retardirana. Ljuti zet krenuo da ubije punicu i veli, ma imam samo 3 puske malo je to, da mi je jos jedno 7 mozda bi se nesto i dalo uciniti... Ako neko zeli izvrsiti kazneno djelo oruzijem kakva je razlika u tome jel ima 3 il 5 pusaka/pistolja kad u jednom momentu moze da puca iz samo jednog (eventualno 2 ako je neki rambo lik).
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
"zašto je neko odlučio ovako katastrofalnim zakonom nivo rizika podići na maksimum, dodaje Žuljević" -> "Nezir Kamenica iz Goražda je majku, očuha i nenu ubio sjekirom na spavanju" Moj Zuljevicu jedino sto si nazuljao je dupe sjedeci u poslanickoj stolici na racun poreskih obveznika. Idi zabrani kuhinjske nozeve, sjekire, macole, pajsere.. I ne zaboravi ne ubija oruzje vec covjek kad je neko majmun ubice te cackalicom ako hoce.
@shahzudin ne moze se sigurno ubit bez oruzja, al se moze ubit bez vatrenog oruzja
Pogledaj malo statistiku 90 posto ranjavanja i ubistava je pocinjeno vatrenim oruzjem.Za ubiti covjeka sjekirom ili nozem treba imati muda a malo je takvih
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Koliko od toga puškomitraljeza, bacaća i bombi ??
Samo spremite antioklopnih sredstava i to je to.
Kod nas su zakoni uskladjeni da bez obzira branio se ili napadao samo drzava ima neku korist. Uvedi zakon da imam pravo branit privatno vlasnistvo vatrenim oruzjem kao sto se radi u SAD-u.Onda ce i lopov dobro razmislit hoce li uci u avliju ili nece. Kod nas ti je on tebe napadne, ti se odbranis fizicki ili uz upotrebu oruzja oni te hapse i kazu ti sta ti imas da se branis policija je tu da te brani. Naravno oduzimaju ti dozvolu koju da bi dobio moras proci testiranja kao da si astronaut.
Katolicki HDZ cetnici se naoruzavaju I spremaju belaj. To je jedini razlog. Sa druge strane CETOBALIJE CE ODREZATI 30 GODINA ZATVORA SVAKOM BOSNJAKU KOD KOGA NADJU I JEDAN METAK. Imamo kombinaciju fasizma, agresije, gluposti planetranih razmjera koja se ne moze opisati I otvornu veleizdaju Bosne od strane SDA cetobalija.
Vidi se da Zuljevic ne vlada tematikom i analizira temu iskljucivo politikantski! Nit je problem legalno oruzje, nit se treba vrsiti pritisak na vlasnike legalnog oruzja! Zukjevic i kolege trebaju da se fokusiraju na zloupotrebu NELEGALNOG oruzja!
Divno, kako samo divna drzava.
ovaj put se i mi pripremamo ali po zakonu a ne ko komšije iz đubreta što su vadile mitraljeze i zolje koje im je JNA dala, a onda kazu pa nije to srpska vojska
Kakav retardiran zakon.
treba dati u slobodnu prodaju ,svi kriminalci naoruzani a posten narod goloruk,baca mi na rat a znamo kako smo prosli,uzese nam djukci 49%zahvaljujuci aliji
bla
Cuj uskladjeno s europskim standardima?! Hrvati BiH-nositelji europskih vrijednosti!
Kako ih nije stid.samo 12 komada.ccc. ;-)))
PITANJE: Koji je najjeftiniji dron na koji je moguće postaviti poluprovodnički infracrveni laser valne duljine oko 1000 nanometara i snage oko 5 wati ?
Meni oduzeli pistolj,komsija mi svirao kao ne moze da prodje autom pored moga.Kad sam repetirao pistolj proso lagano
treba dozvoliti koliko god možeš da finansiraš i da plaćaš porez, jer na taj način oružje se stavlja pod uvid i kontroli, ali zato treba uvesti rigoroznu kaznenu politiku ukoliko se nađe ne prijavljeno ili nelagalno oružje, ići na max. kazne koje svijet još nije vidio, pa do zatvorskih granica ili kada mu se oduzima i konfiskuje imovina. Samo na ovaj način će se smanjiti nelegana trgovina i posjedovanje oružja