Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da mi je vidjet koga iz predsjedništva s nekim zvaničnikom da dogovori šta oko ulaganja i ekonomskog razvoja, tačno bih miraz dao. Vegetiraju Nebojša, Bake i Željkec, ko da su na odmoru!
Nećeš to doživit, uredno uzeli milione iz budžeta pa nam sad s**u o patriotizmu, svako u svoju stranu
BiH ima potencijal i resurse, možemo ponudit puno dok se ne oporavimo, kao što mnogi rade. Koncesija Shellu je top primjer, al ne vidim da iko išta nudi i dogovara...sem Zlatka.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Kina se razvija ludilo brzo, i treba gledati ako možemo dovući ih ovamo, a ne da imamo pogrešnu sliku o kinezima da su to jeftini butici i plastika
HAHAHAHA Kinezi se sami pobrinu da ulažu u BiH, ne treba im Lagumdžija. Još malo ćemo imati u svakom gradu jedno njihovo cijelo naselje.
Veoma je vazno raditi na tome da dobijemo sto vise investitora, ali ne onako kako je to Bakir radio.... On je dovodio investitore da investiraju u njega i njegovu stranku...
Vala bas... Bakir se ugradio u svaku investiciju koja je dosla u BiH... Posebno u ove koje su dosle u Sarajevo...
Pogledaj unazad državne institucije. Na svemu je rađeno dok je SDA bila na vlasti. Nakon toga sve je stalo. Samo jedan od primjera je vojska
Mene samo interesuje,zar je to toliko teško da se izmijene zakoni,da bi se lakše moglo ulagati u BIH....mene to interesuje,ali problem je što oni to ne žele,ovi naši debili hoće da je sve njihovo....u tom je problem
Ne kontam, kad je Hare doveo investitore iz Arabije ili vec odakle za elektrane, ovaj prvi konj je bio protiv, a sad on radi istu stvar? Da, nije se ON bio ugradio.
Mozda i jedini izlaz za nasu drzavu jesu ove strane investicije,ipak samo ekonomijom mozemo vratiti vjeru,nadu u bolje sutra..
Je li i Amina s njim?
Investicije i samo investicije, samo nas to moze izvuci iz ove crne rupe.
Da, samo je to Zlaja trebao raditi od 2010 godine do 2014. Sad je kasno za njega, tako da ce investicije morati traziti neko drugi.
Kineska ekonomija je u jako velikom uzrastu u poslijednjih nekoliko godina,prema tome privlacenje njihovih investitora u nasu drzavu je jos jedan dobro odraden posao
Jeste, sasvim su u pravu o kineskoj ekonomiji. Medjutim takvi su bili i 2010 godine, sto znaci Zlaja je mogao i tad pokusati nesto, a NIJE. Znaci ovo je predizborna.
"Jalijas"Izvini gdje ti zivis?Jeli negdje vani?Znas li ti,da bi se registrovala firma u Fbih treba 85 dana i 2000 km,a u zemljama u koje ti ljubimac ide i provodi se,treba JEDAN DAN sa 50 eur osnivackog.Pa ozbiljni investitori NE ZELE da cekaju.
ovo su veoma dobri potezi sto se pregovara sa kinom u vezi ulaganja u BiH jer kina je jedna od vodecih ekonomija u svijetu i njihove investitore treba privuci u sto vecem broju
svaka investicija u BiH je dobrodosla i na tome treba raditi kako bi se popravila ekonomska slika zemlje
Jebali vas Kinezi upustili ste ih U BiH samo da prodavaju svoja smeca nikakve koristi od njih nemamo samo su nam pare zavrsili u Koni, a politicari uzeli lovu sto du ih upustili na nase trziste
Sve,ali bas sve to Zlatko sto ugovoris,ostavi sebi i tu zaposli svojoj familiju i clanstvo,halal ti bilo.Ali sjasi sa budzeta i javnih preduzeca.
Kojih javnih preduzeca?PA sve je u rukama SDA,pa su zato i zakocili sve reforme u protekle 4 godine,da se na tom planu nista ne promijeni.Jer gubljenje polozaja njihivim tajkunima znaci ujedno i odlazak u corku.
Slazem se da je SDA glavni krivac,ali vjeruj mi,nema velike razlike medju njima.SDP da je htio nesto da poboljsa,to je mogao uraditi.Medjutim,bitnije su privilegije koje donosi javni sektor:Aerodrom,Elektroprivreda, Autoceste.... itd
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Znači to da će i plaće biti kineske to jest 10eurića.
Odlicno, Kina je medju tri na svijetu ekonomske sile i drago mi je sto je zagrizla za projekte u BiH, za investicije od velikog znacaja za razvoj, za napredak nase drzave, gradjana, nova radna mjesta!
Veliki vodja te pohvalio, sad mozes da mu izadjes iz supka