Šta se danas dešava u SDP-u?
0

Lagumdžija otkazao press konferenciju iz "tehničkih razloga"

Sarajevo-x.com
Najavljena press konferencija ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije i generalnog sekretara OSCE-a Lamberta Zannierija, koja se trebala održati u 12:00 sati u prostorijama MVP-a, je otkazana.

Kako su nam kazali u Ministarstvu vanjskih poslova, Lagumdžijino i Zannierijevo obraćanje novinarima je otkazano zbog tehničkih razloga. Mnogobrojne novinarske ekipe su na press konferenciju došle kako bi Lagumdžiju upitali zbog čega je Željko Komšić iznenada dao ostavku na sve funkcije u Socijaldemokratskoj partiji.

Odgovor smo potražili i u Organizaciji za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) u Bosni i Hercegovini.

"S obzirom na to da je domaćin bilo Ministarstvo vanjskih poslova, mi nemamo informaciju zašto je konferencija otkazana. Sva pitanja uputite Ministarstvu", kazali su nam u press službi OSCE-a.

Čini se kako danas u SDP-u vlada zakon šutnje. Niko od visokopozicioniranih članova ove stranke još uvijek nije dao izjave u vezi sa jučerašnjom ostavkom člana Predsjedništva BiH i člana Predsjeništva SDP-a.

Kako saznajemo, u centrali SDP-a u 12 sati je počeo sastanak kojem prisustvuju Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić. Tema razgovora je ostavka člana Predsjedništva BiH koju je Komšić sinoć podnio na sve funkcije u stranci.