BiH
0

KS: Izmjene u odvijanju javnog gradskog saobraćaja

FENA
Zbog rekonstrukcije raskrsnica ulica Hamdije Čemerlića – Put života – Krupska, u skladu s rješenjem Ministarstva prometa i komunikacija KS-a doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog saobraćaja u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KJKP «Gras».

Tako će od 12. do 15. aprila autobuske linije koje polaze s terminala Željeznička stanica za Buča Potok, Rajlovac i Reljevo Dom u oba smjera dijelom mijenjati trasu, te će saobraćati ulicama Hamdije Čemerlića - Put života - terminal Željeznička stanica uz korištenje privremenog stajališta u ulici Put života.

Autobuska linija Drvenija – Pofalići će također dijelom mijenjati trasu, te će u pravcu prema Pofalićima saobraćati preko Mosta "Suade Dileberović i Olge Sučić", ulicama Vrbanja, Fra Anđela Zvizdovića – Kranjčevićeva – Put života – Hamdije Čemerlića uz korištenje stajališta u ulicama Fra Anđela Zvizdovića i Kranjčevićeva.

U smjeru prema Drveniji autobus će saobraćati ulicom Hamdije Čemerlića – Put života – I transverzala – Most "Suade Dilberović i Olge Sučić" uz korištenje novoizgrađenog autobuskog stajališta Put života i Muzeji.

Minibuske linije koje sa terminala Ekonomska škola polaze za Obad, Hum i Bakarevac mijenjaju polazni terminal te će polaziti sa Željezničke stanice i saobraćati ulicom Put života.

Od 16. do 20. aprila autobuske linije koje polaze sa terminala Željeznička stanica za Buča Potok, Rajlovac i Reljevo Dom mijenjaju polazni terminal i polazit će s Otoke, te će saobraćati ulicom Alije Kučukalića odakle će se uključivati na redovnu trasu.

Autobuska linija Drvenija – Pofalići će također mijenjati polazni terminal i polazit će s terminala Otoka, te će u oba pravca saobraćati ulicama Alije Kučukalića i Drinska.

Minibuske linije koje sa terminala Ekonomska škola polaze za Obad, Hum i Bakarevac mijenjat će polazni terminal i polazit će od Fabrike duhana.

Tramvajske i trolejbuske linije bit će pojačane većim brojem vozila u saobraćaju.

U povodu održavanja međunarodne atletske trke «Vivicitta 2008» 13. aprila od 10.00 do 12.00 sati doći će također do izmjena u odvijanju javnog gradskog saobraćaja u KS-u.

Tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski zavod, autobuska linija br.31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal te će polaziti s terminala Trg Austrije, a u oba pravca na potezu Skenderija - Trg Austrije saobraćat će trolejbuskom trasom.

Linije koje polaze s terminala Dom Armije i Park (br.14 Podhrastovi, 17 Breka, 17b Breka II, 20 Jagomir, 72 Hrastovi II i 74 Sedrenik) mijenjat će polazni terminal i polazit će s terminala Sutjeska, dok će autobuske linije br.16 Bare i 16b Koševsko Brdo umjesto s terminala Dom Armije polaziti sa terminala Drvenija.

Također polazni terminal će mijenjati minibuske linije koje polaze sa terminala Vijećnica (br.96 Hreša, 73 Gazin Han, 95 Brusulje) i saobraćat će ispred Ambasade Slovenije.

Zbog održavanja fudbalske utakmice između FK Željezničar – NK Čelik na stadionu Grbavica 13. aprila od 14.00 do 18.30 sati doći će također do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza.

Trolejbuski saobraćaj neće biti u funkciji na potezu od Anexa do terminala Trg Austrije i Jezero, a funkcionirat će na potezu Otoka – Dobrinja, - autobuska linija br.20 Park – Jagomir bit će pojačana s većim brojem vozila u saobraćaju.

Iz Grasa su uputili apel navijačima da se korektno odnose prema korisnicima, voznom osoblju i vozilima preduzeća GARS kako bi građanima omogućili neometan i siguran javni gradski saobraćaj u KS-u.