Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba istraziti tacan broj umrlih i imati potvrdjenu brojku. Ne vidim nista lose u tome. Pa nismo valjda Srbi da lazemo. Danas 100,000 u Jasenovcu, sutra 700,000 a prekosutra 2 miliona. Ne zelim da budemo mitomani kao i oni. Na stranu to sto je i jedan djeciji izgubljen zivot tragican, naravno da jeste, ali i istina je jako bitna.
Tacan broj je veci od 1601, jer mnoge smrti nisu ni dokumentovane.
@hebesovo..da Bakir nije upropastio reviziju tuzbe protiv Srbije,ona bi bila osudjena zbog agresije na BiH i morala bi platiti milijarde ratne odstete.Tada bi broj zrtava odredjivao visinu ratne reparacije.Ali posto je Srbija spletkama izbjegla osudu,ona sada radi na izjednacavanju krivnje,npr. tvrdnje da Sarajlije i Srebrenicani lazu o broju ubijenih itd.Velikosrpski specijalni rat protiv BiH i dalje traje.Istina njih najmanje zanima
Zbog istorije i budućih pokoljenja treba utvrditi broj ubijene djece...ali isto tako sva udruzenja koja predstavljaju žrtve trebaju podnijeti prijave protiv zlikovaca koji su ubijali djecu i to tako da prijavama zatrpaju tužilaštva...
Ta boračka udruženja su rupa bez dna, tri vojske i hiljadu boračkih udruženja koja ništa ne rade. Znam slučaj moga prijatelja koji nije mogao naći svoga brata rođenog koji je nestao u ratu, a on je bio izbjeglica iz RSa današnjeg. Našao ga slučajno na nekom spomeniku u drugom dijelu Bosne. Nikad ga niko nigdje nije upisao niti javio porodici da je tu poginuo. Koliko je takvih...
Puhalov pristup temi je katastrofalan sto je i izazvalo ovakve reakcije. Ipak, slazem se da iza svakog tog broja treba da stoji ime i prezime, da sva ta neduzna imena imaju svoj mnogo veci spomenik koji ce naredne generacije podsjecati na to sto smo prosli. Nepotpuni podaci samo dozvoljavaju njemu i ostalim fasistima da manipulisu i dalje izjednacavajuci zrtvu i agresora. Ne trebamo biti kao oni jer mi smo doista stradali, mi nemamo potrebu da lazemo o tome kao sto je imaju oni.
Puhalo iz Kalinovika, kraj koji je iznjedrio najveće zločince priča o poštenju i istini!!!! Ma nek nas hebu, sebi smo najgori. Na kraju ćemo se izvinjavati jer nismo poginuli ili zaklani!
Odvratni stvorovi kao sto su Zahiragic, Zeljko i slicni su obicne Baketove cukice koriste ubijenu djecu za predizbornu kampanju. Mislio sam da ne mogu gore od kradje kurbana od djece sa posebnim potrebama ali uvijek moze gore.
Koliko gradjana sa teritorije FBiH, opkoljenog Sarajeva itd. je tuzilo RS zbog ratnih zlocina, ubistava ? Ako nije Srbija kriva, onda je kriva RS. Neuki smo ko narod, ono sto je valjalo, otislo je. Citam izjave bosnjackih intelektualaca: pijani rezervisti... Da nisu bili pijani, nebi pocinili zlocin? Ubistva iz nehata?
Spisak je na ovom spomeniku,sva imena
Zamisli,dijete ubijes snajperom,iz daleka....i heroj,dicis se,sleve te....nekakva krezava babetina ti pljesce,stuha unucad ima...vratio joj se svaki pljesak na istima
Mamu vam vašu čime se vi bavite...jadni su oni koji su izgubili, sad im kopate po ranama...
Kome se dokazivati? Dodiku? Covicu? SPC u....herceg bosanskim ustashama ili ravnogorskom pokretu kojeg podrzava 90% republike srpske...kome?
slusajte vi fasisti ne igrajte se sa ubijenom djecom da vam misije rupe nebi bile ko atomska sklonista
Ja ovo ne kontam.
evo ja sam Bosnjak i podrzavam Puhala. Zasto npr mi Bosnjaci i Bosanci inzistiramo na broju ubijenih u Dobrovoljackoj, ne dozvoljavajuci da neko manipulira i cini situaciju gorom nego sto jeste? Bitno nam je da se uvijek inzistira na broju od 6 ubijenih a ne 50 ili koliko vec. po istom principu - bitno je da se zna koliko je djece ubijeno od strane agresora. nista manji zlocin nece biti a koristenje netacnog broja nikome ne donosi nikakvu korist...
ali kako je minimiziranje ako konstatujemo da ih je ubijeno 1000 a je 1600? dakle ako konstujemo tacan ili priblizno tacan broj kako je to minimiziranje? i opet dolazimo u apsurdnu situaciju - srbe optuzujemo za mitomaniju i preuvelicavanje ali svoje zrtve ne zelimo da pobrojimo i da utvrdimi stvaran broj? zasto nam to treba, zar nam je u interesu da se ponasamo isto?
Hambo podvlači liniju, nema greške, stavljam svu lovu ... stil prepoznatljiv iz aviona, izbalansiran tekst utemeljen na najboljim tradicijama političke škole u Kumrovcu, epskom narodnom pjevanju (šta se bijeli u gori zelenoj ... nit je ovo nit je ono) i savremenoj šupljoj.
Ako Zavod za zdravstvenu zaštitu BiH kao relevantna institucija to objavi, zasto se sumnja u taj broj? Ne postoji vjerovatno niko relevantniji i nijedna druga drzavna isntitucija nije dala drugi broj.
Zašto se ne dodaju i djeca koja su bila bolesna i umrla zbog nedostatka lijekova i adekvatne medicinske njege? To Zavod za zdravstvenu zaštitu BiH najbolje zna.
Čemu služi ovaj tekst, možda da održava temu toplom. Đaba je zločincima nešto dokazivati kada im cilj nije dokaz. Cilj im je umanjivanje zločina, relativiziranje, negiranje i takvima se ne treba truditi nešto dokazati jer sve je već dokazano. Držati se istine a ne ko Jasmila kačiti se glupavo na nečije prijedloge. Pa i Dobrovoljačka postoje svi dokazi, istina je tu, ali zločinci guraju laž. Zar ih treba podržavati, kao da će prestati lagati nakon toga. Neće!
Zna li neko brojeve djece ubijene u ratu od strane agresora i domaćih izdajnika u Brčkom, Bijeljini, Prijedoru, Srebrenici...i svim onim gradovima na koje su pale granate. Na času sjećanja podsjetili smo se na 23.12.1994. godine kada je u 11,45 sati agresor je taškom artiljerijom započeo gađanje užeg centra Gradačca u kojem su živote izgubila četiri srednjoškolca. Samo dva dana prije ovog tragičnog događaja stradala su još dva srednjoškolca. A ova djeca?
Cuj kruske i jabuke. Jest vam naslov i poredjenje. Sramota