Nakon što je pretučen
0

Krstić će tražiti premještaj u drugi zatvor

SRNA
Radoslav Krstić (Foto: AFP)
Radoslav Krstić (Foto: AFP)
Odbrana bivšeg generala Vojske Republike Srpske (RS) Radislava Krstića, kojeg su u petak napala trojica zatvorenika u britanskom zatvoru Wakefield, najavila je da će hitno tražiti da se njihov klijent premjesti u drugu zemlju ili bezbjedniju ustanovu u Engleskoj.

"Obratiću se predsjedniku Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Patricku Robinsonu, kao i upravi zatvora Wakefield , da Krstića premjeste u neku bezbjedniju zemlju ili drugi zatvor na teritoriji Engleske. Ne znam da li će nam izaći u susret, ali sigurno će povesti računa o njegovoj bezbjednosti", rekao je za "Blic nedjelje" Nenad Petrušić, advokat Radislava Krstića.

Tamara Krstić, kćerka Radislava Krstića, izjavila je da su uprava zatvora i Evropski sud za ljudska prava bili obaviješteni o prijetnjama upućenim njenom ocu.

Bivši general Vojske RS nađen je u petak u lokvi krvi u svojoj ćeliji. Prema pisanju britanskog lista "Daily  mail", u napadu su učestvovala trojica zatvorenika.

Oni su, kako navodi list, Krstića žiletom isjekli po vratu, poslije čega su ga pretukli. List, također, piše da je jedan od napadača vjerovatno Indrit Krasnići (22) iz Čizvika, koji je osuđen na doživotnu robiju zbog mučenja i ubistva 16-godišnje djevojke.

"Daily mail" piše da Kstić nije u životnoj opasnosti i da je nakon ukazane ljekarske pomoći u lokalnoj bolnici vraćen u zatvor. 

Krstić se u Wakefield nalazi od septembra 2009. godine gdje  služi zatvorsku kaznu od 35 godina na koju ga je osudio Haški tribunal zbog pomaganja i podržavanja genocida u Srebrenici 1995. godine.