Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kreso treba podniti ostavku. Njene sudije su kiksale. Takvo neznanje je nedopustivo. Sudije svakako treba poslati na biro za zapošljavanje.
Bolje receno Budimir ce se vratiti u taj isti pritvor sa tim istim kriminalcima koje je za novac pomilovao i jos par novih iz politickog kruga koji su zajendo bili u tom talu :)
Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso izjavljuje da su ukidanjem pritvora Budimiru uklonjene su nepravilnosti i kršenja prava zagarantovana Ustavom BiH na koje je ukazao Ustavni sud BiH u svojoj odluci u meritumu. I šta sada ova zapjenušana bulumenta kvazi-komentatora još hoće? Hoće da inkvizicijska komisija demagoških koalicionih uhljupa, politikanata dotuče Budimira „drugim“ sredstvima. Malo morgen, bagro nepismena...
Kako se moglo reci da nema dokaza protiv budimira kad je jasno pisao sve kad gdje i sta je uradio i da je sve to pronadjeno i sad nema dokaza i vas treba zajedno sa njim u zatvor...ma narode molim vas 30 maja svi na proteste otjerati ovu mafiju i lopove..
Treba da se sudi bjednicima koji su pustili ovog lopova i jos govorite kkao nema dokaza za njegove lopovluke...svi ste vi jadovi koje potplacuje SDA.
Zanosna da nisi zanijela pa ti je mučnina u stomaku poremetika malo mozak?
Evo jos jednog citata iz odluke Ustavnog suda kojom se u biti kaze: 1) nema dokaza; 2) Budimir je nelagalno zatvoren. "Razlozi na koje se Sud BiH pozvao u obrazloženjima osporenih rješenja nisu, prema mišljenju Ustavnog suda, per se dovoljni da se donese zaključak da postoji „osnovana sumnja“ u smislu ZKP BiH i člana 5. stav 1.c. Evropske konvencije. Stoga, Ustavni sud smatra da ovakva obrazloženja u osporenim rješenjima ne zadovoljavaju ni uvjet zapostojanje osnovane sumnje prema definiciji iz ZKP BiH i zahtjevu iz člana 132. stav 1. ZKP BiH, niti minimalne standarde člana 5. stav 1. tačka c. Evropske konvencije u odnosu na ovaj uvjet bez čijeg se postojanja pritvor ne može smatrati zakonitim."
Pa čemu prijava, zar ovdje ne vlada vladavima prava ? I prema tome, svako ima pravo da bude optužen, i shodno tome da li je kriv da bude procesuiran ili oslobođen optužbe ;) Čemu da se plaši gospodin Budimir AKO nije kriv ;))
Evo par citata iz odluke Ustavnog suda: "Ustavni sud zapaža da su izjave na koje se Sud BiH pozvao uopćene i da spadaju u kategoriju „rekla-kazala“ dokaza" "Ustavni sud zapaža da ni navedene izjave svjedoka na kojima Sud BiH temelji svoj zaključak da postoji osnovana sumnja da je apelant počinio krivična djela ne predstavljaju „činjenice iz kojih bi objektivni posmatrač mogao zaključiti da je [apelant] mogao počiniti krivična djela za koja se sumnjiči“ Drugim rijecima, Tuzilastvo BiH je trazilo a Sud BiH odobrio pritvor bez ijednog konkretnog dokaza. To jeste, tuzioci i sudije koji su ucestvovali u ovoj farsi su 1) apsolutni idioti ili 2) politicki motivisani...
Neće podići prijavu jer je već podignuta od strane VSTV- da se ne dupliraju.
sta ce podizati, kad je BUDIMIR KRIV!