Obilježavanje godišnjice smrti
5
Kralj Tvrtko I Kotromanić je prvi krenuo u protivnapad
Komentari (358)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jedno veeeeeeeliko B R A V O za ovaj članak i za sve članke ove vrste. pa tako ljudi dragi, pišite ljepše stvari, bitnije, da se narod probudi, da osjeti ponovo ponos i ljepotu ove naše Bosne i Hercegovine, a ne samo jad i bijedu. uljepsali ste mi jutro i osjecam se super!
Pokoj duši rabu božijem , kralju hristijanskom Tvrtku I ....
ZA RAZLIKU OD VAS ON SEBE NIJE SMTARAO BOSNJAKOM,NIJE SE STIDEO VERE I RODA SRPSKOGA! SRBIN! NEGO STO!
tvrtko mu je bilo estradno ime, inače se zvao Ahmed I...
Sara, vidis da me ne interesuje jel bio srbin il hrvat, bitno je da je bio pozitivan covjek i da je napravio za ovaj narod nešto što u suštini vrijedi, treba se ugledat na ove ljude koji su bili spremni i koji su spremni komšiju gledat kroz prizmu covjeka a ne vjerskog opredijeljenja. Dok se mi raspravljamo ciji je tata jaci, kao djeca u obdenistu, prolazi nam vrijeme da za našu djecu napravimo dobar imidz.
Oduvijek fasciniran historijom rado čitam ovakve tekstove,naročito ako nisu pisani u dnevnopolitičke svrhe i ako se svjesno ne iznose netačni podatci,kao što to čini ovaj historičar.
Josip Broz Tito Srbin!!!!!!!!!!! Pa daj molim te, Josip nikad nije bilo Srpsko ime!!!
\"Ljudi\" vidite da Tito i Tvrtko imaju istu logiku, ujedini i budi mocan, od vjere se ne zivi nego od prirodnih bogastava, rada i truda.. Tito nije valjao? zar Tito nije bio Srbin, sto onda ne pratiste njegovu ideologiju nego se zaletiste seljoberi da se uvucete ovim dusmanima sa strane koji nam silom nisu mogli nista nego iskoristise glupost naroda sa ovih prostora i zavadise pa sad oni vladaju uzimaju nasa bogatsva koriste nas kao magarce i uzivaju a mi se jos uvijek koljemo kako se covjek zvao.. mogao se zvat i Šulc i bit musliman il katolik ili pravoslavac al da nam misli dobro i prezentuje u svijetu kao pametnu, vrijednu, sposobnu i bogatu naciju. A sad nekim ovde koji svojataju Tvrtka a odbacuju Tita, a zna se ko su ti, nek se potraze, \"su glupani i neandrtalci koje treba stvait u kavez i pokazivat kao primate\"
Jarane,Sabahete nije ni bilo u Bosni prije otamanskog carstva!!!!!!!
DJE JE SABAHETA!??? ZAR NIJE JELENA BILA SABAHETA?
SPISAK VLADARA BODNE: Bobić, ban Bosne (1154–1163) Kulin, ban Bosne (1180–1204) Matej Ninoslav, ban Bosne (1232–1250) Prijezda I Kotromanić, ban Bosne (1250–1287) Prijezda II, ban Bosne (1290–1322) Stefan I, ban Bosne (до 1314. године) Stefan II, ban Bosne (1322–1353) STEFAN TVRTKO I KOTROMANIĆ, ban Bosne (1353–1377), kralj(1377–1391) Stefan Dabiša, kralj Bosne (1391–1395) Jelena (Gruba), kraljica Bosne (1395–1398) Stefan Ostoja, kralj Bosne (1398–1404) Stefan Tvrtko II Tvrtković, kralj Bosne (1404–1409) Stefan Ostoja, kralj Bosne (1409–1418) Stefan Ostojić, kralj Bosne (1418–1421) Tvrtko II Tvrtković, kralj Bosne (1421–1443) Stefan Tomaš, kralj Bosne (1443–1461) Stefan Tomašević, kralj Bosne (1461–1463) Bosna pod Osmanskim carstvom (1463–1878) Kao što se može vidjeti iz gore navedenog u Bosni ni nije bilo IZDAJNIKA sve do 1463 g.!!!!!!!! A ti izdajnici bez obzira na sve NESMIJU ZABORAVITI SVOJE PORJEKLO!!!!
I onda dodje islam i sve usra....
Tvrtko
ISLAMSKO POIMANJE MORALA! http://www.youtube.com/watch?v=KLDsdIR4O6Y
MOJE JUNASTVO NE DELE OD OTADZBINE PAR HILJADA KM! JA SAM TU! SVOJ NA SVOME! A TI BOSNJO NISI NI NA SVOM NEGO VEC NA NEKOM SVEDJANINU! A DO JUCE SI BIO NA MOM! PARDON NE TI! AL GOSPODJA TI MAJKA NIJE SILAZILA! AKO JE ONA ZABORAVILA,U TVOJ SE MOZAK UREZALO! AHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHA
A ZAMISLI KOJI SI TI PAVYJAN,KAD BLEJIS I LAZES SEBE I DRUGE! I TO JOS IZ DALEKIH SEVERNIH ZEMALJA! E MUJOOO MENI SVE TO ISTO... OD UNE DO VIDINA SVE SRBI
Zamislite koliki je psihopata ovaj chetnicki papak od Bijeljine kada dezura 24h na sarajevo-x i pokusava dokazati servianske mitoloske kvazihistorijske nebuloze pijanih guslara .hahahh i jos misli da je interesantan sa svojim chobanskim ispadima u kojim uzivaju vlaski ljubitelji bele tehnike,genocida i silovanja hahha,chobane lahka noc mada znam da ces dezurati do jutra kao autenticni serviansko-sluganijski internet junak !hahah
ODE NAMA NAJHRABRIJI IZ SVEDSKE VITESKE BRIGADE! AJ MUJOOOO,SANJAS LI BOSNU I HERCEGOVINU! SANJAS TI VRISKU IZ SPAVACE SOBE TVOJE MAJKE DOK SMO JE CASCAVALI!