BiH
14

KOSDA organizirao savjetovanje o razvoju Kantona Sarajevo

FENA
Savjetovanje Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (KOSDA) Sarajevo pod nazivom "Razvoj Kantona Sarajevo - stanje i perspektive"okončano je jučer u večernjim satima.

Skupu je prisustvovalo više od 400 najuglednijih članova SDA s područja Kantona Sarajevo koji su ujedno članovi i stručnih odbora iz raznih oblasti.

U uvodnom dijelu savjetovanja prisutnima su se obratili: predsjednik Kolegija Savjeta KOSDA Sarajevo Selmo Cikotić, predsjednik KOSDA Sarajevo Denis Zvizdić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjednik SDABiH Sulejman Tihić.

Nakon uvodnog dijela, savjetovanje je nastavljeno radom odbora u grupama razvrstanim u sedam tematskih oblasti, i to: ekonomija, privreda i poduzetništvo, prostor i infrastruktura, obrazovanje, nauka i mladi, boračka populacija - odgovoran i realan pristup, sport i kultura, socijalna politika, odgoj, porodica i zdravstvo i Kanton - grad - metropola.

Cjelodnevni rad KOSDA Sarajevo završen je izuzetno kvalitetnom prezentacijom zaključaka koji su obrađeni radi izrade strategije KOSDA Sarajevo koja će grad i Kanton Sarajevo vratiti na mjesto koje mu pripada.

Naglašavajući da je interes države i opći interes na prvom mjestu za SDA, predsjednik KOSDA Sarajevo Denis Zvizdić, zahvalio je učesnicima i najavio početak integrativnih i razvojnih procesa u Kantonu Sarajevo koje će voditi SDA, saopćeno je iz KOSDA Sarajevo.