Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slike su predivne, nego me interesuje kako je ovaj novinarcic zakljucio da konjic nije navikao na snijeg. Mozda ovo jest najveci snijeg koji se pamti u Konjicu ali ovdje je snijeg vrlo cest zimi, nije vam ovo ba Mostar
neka se vrate..dobro dosli, i oni i srbi
Selo malo vece :D
Slike su odlicne. Svaki danas sam sve vise i vise ponosna na svoj mali grad u HERCEGOVINI!!
jes ti iz konjiiiiiiiiiiiiiiiiicaaaa to je provincija da ne kazem ruralno podrucija
@kraljevic Pa to zvuči donekle logično. Druga je stvar što bi druga strana vjerojatno imala i drugu priču.
Hravt sam i vratio sam se u Konjic kao i mnogi, oš argumente provjeri u CIPSu, pojma nemam odakle tipkaš, b. te tipko
E ovako. Prvo se nisu vratili STO SU SLIJEPO VJEROVALI SVOJIM POLITICARIMA koji su ih zadrzavali i plasili svim i svacim. Usto su im po Hercegovini BESPLATNO dijelili placeve i obecavali da ce tu 100 posto biti Herceg-Bosna. Sad je taj narod prepusten sam sebi-otudjen poodavno od svog zavicaja- u ovom slucaju od Konjica, a guzonje su se u medjuvremenu obogatile. Mladje generacije polako i zaboravljaju odakle poticu - a u mjestu gdje su trenutno uvijek ce biti \"doslje\". Dakle,ukratko: Politika HDZ-a je bila poltika PODJELE i zato im nije bilo u cilju da se \"mijesaju\",to jesta vracaju u mjesta gdje su Bosnjaci i Srbi u vecini. S druge strane Bosnjaci (vecinom) nisu bili za odvajanje od \"drugacijih\" pa se zato drage volje vracaju - na svoje. Znaci,tako ti je to otprilike.
Hm... nije da su objašnjenja baš argumentirana. Evo, ovako: tijekom hrvatsko-bošnjaččkog sukoba u BiH, HTV je izdavala pamflete o mulimanskoj agresiji na \"mirne Hrvate\". Kako su stvari postupno izlazile na vidjelo, jasno je bilo da su ti Hrvati bili daleko od mirnih. Ali meni ne ide u glavu kako su danas Travnik, Bugojno ili Sarajevo etnički čisti, a u Novi Travnik, Jajce, Vitez, Busovaču....su se vratili svi protjerani Bošnjaci. Da li je možda došlo vrijeme da se, nakon što su Srbi osramoćeni pred cijelim svijetom zbog zločina (potpuno opravdano), nakon što su Hrvati pred cijelim svijetom optuženi za suradnju sa takvim Srbima u određenim momentima rata u BiH (sasvim opravdano), konačno glasno progovori i o bošnjačkim zločinima? I još jedna zanimljiva stvar: iako su i hrvati činili zločine prema Bošnjacima, to nije mjerljivo u usporedbi sa srpskim zločinima. A s druge strane, bošnjački zločini su uglavnom bili usmjereni na Hrvate.
Konjic, biser Hercegbosne.
@Sindjelic- Kad smo vidjeli sta su tvoji uradili u Visegradu i Foci,pa kad ste jos poceli kopati oko Kpnjica, pa kad ste poceli granatirati sa Boraka (oko 1.maja 1992) morali smo uzvratiti da ne bi prosli kao Istocna Bosna. Razoruzali (dakle -Srbi su bili naoruzani) i pohapsili. Svi kasniji zlocini - ubistva i maltretiranje zatvorenika su -bili i to treba sve kazniti.
U Konjicu ipak pokisne glaaaaaava! Bez ljutnje, ali tako je. Konjic je prelijep, joss kad bi se uspio oslobodit uticaja Mostara i mostaraca bio bi jos bolji. pozdrav!
Nije Konjic u Bosni. U Bosni vam \"pokisne glOva\" a u Hercegovini \"pokisne glAva\". I u Konjicu \"pokisne glAva\".
opet je, ssta ccu, moram. Da hrvati nisu slijedili suludu politiku Mate Bobana koji im je utuvio u glavu da je Herceg Bosna do tunela na Ivanu ne bi ni ussli u saveznisstvo sa ctncima, jer to nije prirodno, ovi su vrssili agresiju u Konjicu od pocetka maja 92, a hrvati im se pridruzzise polovinom aprila 93. Da nisu prihvatili saveznisstvo sa dokazanim agresorima, ne bi ni uprljali ruke u konjicu niti bi izgubili rat ba ovom podrucju jer rata ne bi ni bilo! Podsjecam da je 93 god preko konjickog novog mosta sagradjen tunel!!! Pazi, tunel preko mosta!!! vjerovatno prvi put u istoriji.Ne iz zabave, nego da bi zasstitio ljude od snajpera sa Tulega. Hrvata povratnika u Konjicu ima, i neka ih ima. volio bi da se vrate, crkva je renovirana i tamo rade divni ljudi, u to sam se licno uvjerio. Necu visse, pozdrav svima.
Konjic u Hercegovini? Ubjedjen sam bio da je dio Bosne.
Niste se vratili odmah poslije rata zato sto je takva DIREKTIVA bila iz Zagreba i iz Gruda( vaseg glavnog grada). A poslije se niste mogli vratiti jer ste sve rasprodali a omladini su se mnogo svidjele BIJELE CARAPE,pa se primili u hercegovackom kamenjaru. Da se u Kostajnicu vratilo 100 obitelji k.r.c bi se onaj Topalovic usudio ista uraditi. A, sto su vam tokom borbi u Konjicu pricali bajke da dolazi Hrvatska vojska u pomoc.....e j.b.g. I jos nesto-neces vjerovati- ali ja bi licno volio da se svi i Hrvati i Srbi vrate u Konjic.
a gdje je kolonija :(