BiH
152

Konaković: Odgovorni za masovno trovanje djece će biti strogo sankcionisani

Piše: E. F.
Elmedin Konaković (Foto: Klix.ba)
Elmedin Konaković (Foto: Klix.ba)
Elemedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo, kazao je danas za Klix.ba da će Vlada pozvati na odgovornost one koji budu označeni kako odgovorni za masovno trovanje djece salmonelom u JU Djeca Sarajeva.

"Sada očekujemo definitivne mirkobiološke nalaze koji bi morali potvrditi da se radi o salmoneli kod djece koja su zatražila pomoć u KCUS-u iako su prvi nalazi potvrdili da se radi upravo o masovnom trovanju salmonelom. U tom lancu neko će odgovarati jer način na koji se priprema hrana jasno je propisan, kao i način na koji se ona nabavlja", kazao je Konaković za Klix.ba.

Kako je istakao, zahtijevat će od JU Djeca Sarajeva da odmah obavijesti Vladu KS o tome ko je u ova dva procesa pogriješio.

"Ukoliko je to dobavljač odmah ćemo inspekciju poslati dobavljaču, ali u konačnici sigurno je da će onaj ko bude odgovoran i snositi odgovornost", kazao je Konaković.

Nije želio prejudicirati da li će se odgovornost tražiti od direktorice vrtića.

"Moguće je da je uzročnik trovanja bio unutar zapakovanog proizvoda, ali sigurno neće biti teško otkriti gdje je došlo do greške", kazao je.