Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoce li mi neko reći, zašto je stanarsko pravo jače od vlasničkog? Meni tu nešto ne štima. Ti napraviš kuću, komunisti ti u nju usele nekoga da živi sa tobom i on onda dobije stanarsko pravo. Nakon izvjesnog vremena ti ostaneš bez kuće, a ovaj sa stanarskim pravom je otkupi i bude njegova.
Vratite oteto pravim vlasnicima a ove uljeze sto hoce da prisvoje tudju imovinu koju su besplatno koristili izbacite iz tudjih stanova. Jedino to je ispravno.RESTITUCIJA je jedino posteno rjesenje.
Šta vam je ljudi, pa ovo je najbolja vlada ikada.Dijele đaba stanove...eeeej!!!...imaju moj glas zauvijek.Kad tad svi će građani doći na red.
Nemam nista protiv neka se izaslo u susret nekom poglavaru, ako je vec tu proveo vrijeme pa se trazi neko zadovoljavajuce rjesenje , ali to ne znaci da taj cijeli narod treba da bude posebno tretiran, na spram drugih. I bez obzira sto je cak u boljem polozaju da i dalje pod plastom toboznje majorizacije traze nesto sto nemaju ni drugi.
Komsic: Ko se jos zalaze za fukare??? Bas ste smijesni... Pa nije vam ovo Titova drzava... Sikter...
@Bosnjaci, ne zazivajte povratak svakoga na svoje, jer kada bi se to zaista desilo, puno toga biste morali vratiti i postalo bi vam tijesno. CUJ STA FAS,ISTA RECE PA OSTADE ZIV, PA AKO JE ICIJE ODUZIMANO U SVAKOM SMISLU TO JE BOSNJACIMA...
....,pa nije ni Mustafa Cerić nikad radio u Hidrogradnji pa mu je Drino dao stan u kom je živjela porodica Dugonjić
Ja mislio Komsic posten covjek, kad ono i on podrzava katolike.
ja kont´o komsic, regularan.. kad ono .. i on nesta muti.
Udbas Smajlovic je dobio u socijalizmu stan koji je dio Puljiceve rezidencije, kako bi spijunirao biskupske dvore. Bosnjaci, ne zazivajte povratak svakoga na svoje, jer kada bi se to zaista desilo, puno toga biste morali vratiti i postalo bi vam tijesno.
CETTALJI-CETTALJI... geenoccitet-cettnocitet tvorevina je nastala na svi znamo cemu i ona po ni jednom zakonu ljudskih prava ne bi trebala postojati...!!! FREE BOSNIA AND HRCEGOVINA...!!!
A sta je sa Bogumilima i Ilirima?
Moj dedo koji je bio trgovac i hranio osmoclanu porodicu je digao 1932. kredit i napravio na svojoj zemlji kucu sa lokalom i stanom. Kredit vratio, 1958 dosli partizani i uzeli radnju davsi je tadasnjoj drzavnoj firmi na koristenje. Tu drzavnu firmu 1993. otkupio jedan poznati ratni profiter za 1KM, otpustio sve radnike a otete radnje prisvojio i dan danas ih izdaje. Radnju moga dede izdaje jednoj poznatoj banci za 3200 KM mjesecno. Tuzili sudu uzalud. Jel to posteno da neko drugi zivi od tudje imovine?
Kada?
tako je ...
Vlasnistvo - stanarsko pravo?! Gdje je tu pravo vlasnika?!?!?!?! Zasto se imovina ne bi vratila vlasniku i onda taj \"nosioc stanarskog prava\" to otkupi direktno od vlasnika, kako bi i trebalo biti, ako vlasnik zeli da proda? Ako ne moze da otkupi onda neka iznajmljuje. Ako se imovina ne vrati pravim vlasnicima onda je to legalizacija pljacke.
Pun mi je k.u.r.a.c ovih popova,hodza i politicara.vratiti svakom svoje pa nek ljudi sami odluce sta ce i kako ce.Proslo je vrijeme komuniza kad su za nas mislili i radili..smrt fasizmu i komunizmu i svakom mu