BiH
48

Komšić: Policija nijemo posmatra kako luđaci svojim automobilima divljaju po sarajevskim ulicama

Klix.ba
Ivo Komšić (Foto: Klix.ba)
Ivo Komšić (Foto: Klix.ba)
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić zahtjeva od policije Kantona Sarajevo da otkrije ubicu dvije djevojke smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći kod Zemaljskog muzeja. Također, traži od Tužilaštva i Suda da se ubica uhapsi i najoštrije kazni.

Za ovakvo kaotično stanje na ulicama Sarajeva gradonačelnik smatra najodgovornijom policiju koja je plaćena da štiti život i imovinu građana Sarajeva.

"Ona to ne radi, već zajedno sa građanima nijemo posmatra kako divljaju luđaci svojim automobilima po sarajevskim ulicama", smatra Komšić.

Gradonačelnik poziva policiju da konačno počne da uvodi red u saobraćaju na sarajevskim ulicama ili da najodgovorniji ljudi za takvo stanje odstupe sa svojih pozicija. Vlast koja nije u stanju da natjera svoju policiju da radi svoj posao, nije dostojna svoje uloge koju bi trebala obavljati.

Nažalost, može se desiti da i ovaj apel, kao i apel svih civiliziranih građana Sarajeva ponovo ostane bez adekvatne reakcije.

Komšić do daljnjeg poručuje svojim sugrađanima da čuvaju svoju djecu i sami sebe od bahatih vozača koji divljaju sarajevskim ulicama.

Gradonačelnik ovom prilikom izražava svoje duboko suosjećanje sa porodicama smrtno stradalih dvadesetogodišnjakinja.