BiH
15

Komšić:I dalje ćemo finansijski i moralno podržavati bh. reprezentaciju u sjedećoj odbojci

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić upriličio je danas u prostorijama Gradske uprave prijem za bh. reprezentativce u sjedećoj odbojci, koji su na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj u mjesecu junu ove godine, predvođeni kapitenom Sabahudinom Delalićem i šefom stručnom štaba Mirzom Hrustemovićem, osvojili treće svjetsko zlato.

Komšić je još jednom čestitao zlatnim momcima, te istaknuo da se kod nas niko ne može pohvaliti uspjehom i rezultatima kakve je postigla bh. reprezentacija u sjedećoj odbojci.

Zahvalio se bh. reprezentativcima što na najbolji mogući način promoviraju Grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

"Grad Sarajevo zna da prepozna veličinu izuzetnih sportista i ljudi, što vi uistinu i jeste. S obzirom da znamo pod kojim uslovima se pripremate i odlazite na takmičenja, vi ste za nas heroji, ali i savršeni tim koji pobjeđuje", kazao je Komšić te poručio da će Grad Sarajevo nastaviti da i dalje podržava, finansijski i moralno, našu najtrofejniju reprezentaciju u njenim budućim takmičenjima.

Kapiten reprezentacije Sabahudin Delalić i šef Stručnog štaba Mirza Hrustemović zahvalili su se u ime igrača i uprave reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, istaknuvši da im je Grad Sarajevo uvijek među prvima pružao podršku: bilo da je u pitanju oprema, avio-prijevoz, pojedinačne novčane nagrade ili drugi vid pomoći.