Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gubimo se u svim silnim nivoima vlasti i uređenja države. Pa ovakvu (ne)uređenost i ogromnu administraciju ne bi trpio nijedan budžet na svijetu...ukinimo kantone!
...i entitete.
jesam za ukidanje kantona, županije ne dirajte.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa aferim. SDA je uspjela da nakon 550 i kusur godina postojanja Sarajeva ugrozi njegov status. To nije uspjelo ni prljavom četniku, ni homoseksualcu ustaši, ni malom Eugenu.
Prvo ga SBB zapali prije pola godine, i sad ga SDA dokurusir.. bravo majstori
Mislim, brate, strašno.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Treba onda poreze plaćati gradu Sarajevu a ne državi jer po tom pitanju Sarajevo najviše prihoda donosi državi. Kasinje bi nas molili da se sve vrati na staro!
moglo bi ovo ispasti dobro. ako neki drugi grad proglase za glavni možda se i papci presele u novu prijestonicu. samo naprijed gospodo političari, hebali ste majku državi pa možete i Sarajevu.
Sa ovim nemaju ništa stranke već zavidne seljaćine koji bi najrađe da finansiraju svoja sela budžetom glavnog grada, a obzirom da su samo takvi na vlasti, ne čudi ovo što se je desilo.
*seljačine
Ja ovde ništa nisam skontao. Glavni grad države finansira samo Kanton i ko biva bune se što ga neće da fiansira Federacija. Logično je da bi i državni nivo trebao finansirati glavni grad, valjda tu nemaju sporova i državni budžet redovno uplaćuje te onekakve obaveze prema tom glavnom gradu.
eto na sta si nam grad sveo... majku ti tvoju!
Bakir, Gadafi, Sadam, Asad, Dragi vodja,Mugabe, sve nezamjenljivi,jedini,najbolji,genijalci Veoma slicni jedan drugom.Svi za*** svoj narod do unistenja.
Svi kreteni treba da odgovaraju Bakir,Zlatko,HarisMile,Dragan...........svi nas razvaljuju 20 godina.Dokle ce muciti ovaj narod mater im.Treba popaliti njihove kuce i imovinu koju su pokrali od rata do sada.
Ovi kreteni su razvalili sve sada ce i glavni grad.Treba im svima hebat mater i otjerat govna iz fotelja na ulice.
Pa šta hoćete više od nas, matervam***... Jebem ti bakire kosti očeve...
Mozda bi Siroki Brijeg mogao biti glavni grad sad kad je mala varos postala gradom. To bi usrecilo ove sto mrze Sarajevo a zive u njemu i ubiru place sa radnih mjesta dok sarajevska mladez ceka bolja vremena i zaposlenje koje nikad doci nece.. povraca mi se od ovih politicara
ETO DO ČEGA SU NAS DOVELE POSTOJEĆE VLASTI. I SADA MRTVI PADAJU, PUTUJU, TROŠE NAŠE PARE, REKLAMIRAJU SE I IZBACUJU SMIJEŠNE PAROLE, ZAJEDNO, JAKI, JAČI, I SLIČNA SRANJA A U GLAVNOM GRADU TREBA DA SE GASE INSTITUCIJE. ZAMISLITE IRONIJE, I DA IM DAM GLAS, NI MRTVA. SRAM DA IH BUDE. TO OBRAZA NEMA GUZICI NE BOJI (JER SU ZAKON PISALI PREMA SEBI)
nmg da vjerujem dokle ovo ide.
budzet od 5 380 000 KM je utrosen vecinom na plate zaposlene u administraciji od cega njih 32 dolaze iz Kiseljaka, 34 iz Kantona Sarajevo i 16 iz genocidne tvorevine...sta se i koji projekat uradili za grad...??? kome ste pomogli ????...ne racunam onoj nesretnog momka Harisa kojeg ste se sijetili pred izbore i donirali 300km...Delalic dobiva platu od 2600km..za sto ???
Pa ti Komsicu opet organizuj docek nove 2015 na otvorenom.Mjesto da das pare porodicama poginulih rudara poplavljenim područjima ti organizuj docek dovedi i Cecu za ovaj napaceni narod
Profesore doktore Ivo, riječ koju tražite je "povlasteno". Sarajevo neće više biti povlašteno. A glavni grad će sigurno biti, ta neće valjda Široki bit glavni grad.