BiH
458

Kojović: Imate moju riječ da Naša stranka neće koalirati sa SDA

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, pozvao je građane i građanke Bosne i Hercegovine da 2. oktobra izađu na izbore i daju svoje povjerenje kandidatima i kandidatkinjama koji su ponudili najbolji i realan program za svoje lokalne zajednice.

Kojović je naglasio kako je moguće spriječiti desničare i nacionaliste da pobijede na izborima, ukoliko građanke i građani izađu i glasaju. I na prošlim izborima, više je glasača bilo konkretno protiv SDA, a za njeno skidanje s vlasti, samo su postizbornim mahinacijama ti glasovi prodani neprincipijelnim koalicijama.

"Naša stranka neće učestvovati u postizbornim matematičkim koalicijama sa SDA, ili bilo kojom drugom nacionalističkom strankom. Na dan izbora, mora postojati politička opcija koju građanke i građani mogu zaokružiti, a da su sigurni da njihovi glasovi neće biti prodati nacionalistima. Naša stranka je ta opcija", kazao je Kojović.

"Pozivam predsjednike SDP-a i DF-a da se na isti način očituju o postizbornom ponašanju svojih izabranih predstavnika, kao i da krenu u raskidanje koalicija sa SDA koje imaju njihovi lokalni odbori po BiH. Samo tako ćemo poslati jasnu poruku da nije svejedno da li će građani izaći na izbore ili ne, samo tako ćemo pokazati da smo ozbiljni u namjeri da radikalno mijenjamo stanje u zemlji. Naš rapidni rast koji ćemo demonstrirati rezultatima ovih izbora će pokazati ne samo da građani preoznaju ljude koji rade u korist svih građana i za interese Bosne i Hercegovine, nego i da se nakon 2018. godine nijedna odluka bitna za našu zemlju neće moći donijeti bez Naše stranke", zaključio je Kojović.