Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ha ha ha ha ha ha hahaaaaaaaaaaaaa bosanski jezik???? sta je to? kojim onda jezikom govore i pisu hercegovci? dajte se vise ne brukajte. na prostoru bivse Jugoslavije se govorilo srpski, hrvatski, slovenacki, makedonski i albanski koji jedini ne pripada grupi slavenskih jezika. bosanski jezik je najobicniji plagijat i falsifikat. cenifa, hanuma, pendjer, mejtef, duvar, hastal, haman, zaman i ostala turska njasra ne mozes zvati nekim bosanskim jezikom. to su uvijek bili turcizmi i tako ce ostati. uostalom, na mnogim univerzitetima koji izucavaju slavenske jezike nigdje nema nekakvog bosanskog. plagijat kao sto je uostalom plagijat i bosanska nacija
\"... srpski jezik govori vise od polovine stanovnistva sto znaci da svi ostali proizlaze iz srpskog\" tebi cale aristotel izgleda buhahahaha analogijom, engleski proizilazi iz amerike, ali svi jezici svijeta proizilaze ustvari iz mandarinskog gdje vas nalaze tako glupe da mi je znati :D
Prema zastupljenosti svih jezika u bivsoj jugi srpski jezik govori vise od polovine stanovnistva sto znaci da svi ostali proizlaze iz srpskog. Pa prema tome bosanski nema nikakvog osnova da bude samostalni jezik, nego iskrivljivanje istine. Jugoslavija= 20.000.000 Makedonski= 2.000.000- slovenski = 1.300.000 hrvatski =2.500.000 plus milion srpski bosna = 4.000.000 = 2.300.000 bosanski 1.300.000 srpski 700.000 hrvatski sto znaci ; od 20.000.000 je 8.100.000 nesrpski jezik, a ostatak od 11.900.000 je sroski pa izvilote zakljucite sami ko izmislja jezike i nacije
mogu li ja umjesto muje? na juzno-slavenskom naravno,a to sto sad taj jezik iz politickih razloga svako sebi prisvaja - to je nesto drugo, a ne lingvistika
Postoje rijecnici i lexikoni bosanskog jezika,postoje knjizevnici od davnina koji su pisali i pisu na BOSANSKOM JEZIKU,sve to postoji od davnina i sad se neko pita koji je to jezik,i otkud sad ,a to je jedan od najstarijih jezika na Balkanu.
:)
haliloviću što si se prijavio na konkurs za udžbenik BOSANSKOG i uzeo pare za temu koja ne postoji?????????????
A kako se kaze \"na bosnjackom jeziku\" goovno???
@optimus prime je kralj!
Ha ha :)))) Pa u tvom komentaru nema niti velikog slova niti zareza a držiš predavanje o pravopisu.Ha ha ha Trebaš se malo češće javljati,možda šta naučimo..:))))
ovu poslijeratnu djecu najlakse je prepoznati po nepoznavanju pravopisa. nisu culi izgleda za palatalizacije. al to nije razlog da ne budu najglasniji huskaci ovdje.
Uvjek su svi koristili BOSNJAKA da gine po necijim ratistima,a na kraju mu SVAKO PRAVO ODUZIMALI TI ISTI NPR. AUSTROUGARSKA;TITO I KOMINISTICKA PARTIJA I JNA;i dosta vise doslo je vrijeme da se taj BOSNJAK BORI ZA SEBE I SVOJU DRZAVU I SVOJA PRAVA.UVJEK SU NAS I SA ZAPADA I ISTOKA DIJELILI I PRAVA NAM ODUZIMALI,I ZEMLJU OKUPIRALI I ZATO JE SAD TOLIKA KOLIKA JE,KRALI SU UVJEK I BIH I BOSANCA SVI,iDOSTA VISE LOPOVI NASE KULTURE;JEZIKA MUZIKE TRADICIJE;SVE STE KRALI I ODREDJIVALI NAM NORME STA I KAKO CEMO GOVORITI I PRICATI;DOSTA SAD JE KRAJ KRAJEVA;KO VAMA BRANI DA GOVORITE SVOJIM JEZIKOM SRBI I HRVATI;PA PUSTITE I DRUGE DA IMAJU SVOJE PRAVO;I TO JE TA DEMOKRATIJA PRAVO NA JEZIK MATERNJI.TO SU OSNOVNA LJUDSKA PRAVA KOJA STE NAM ODAVNINA ODUZIMALI VJEKOVIMA;DOSTA VISE POSTOJI KRAJ ZA SVE:
Komonisti su nam pokusali sve oduzeti,pa poslije rata su muslimani se morali pisati kao NEOPREDJELJENI,a ne bosnjaci ili muslimani,dok su u ratu postojale cijelo vrijeme PARTIZANSKE MUSLIMANSKE BRIGADE,kad se rat zavrsio ne postojite ni vi ni vas jezik ni nacija bosnjacka,ni vase pismo bosancica samo postoje srbi,i hrvati i zato je i uveden samo jezik sluzbeni u drzavi taj SRBSKO-HRVATSKI,pa su zato albanci slovenci,bosnjaci muslimani,makedonci,madjari romi i ostali morali uciti i govoriti taj jezik u skolama,na mas mediama,univerzitetioma,vojsci itd,itd.ZASTO BI SE TO PONOVO ZABRANJIVAO BOSNJACIMA NJIHOV JEZIK SVAKO IMA PRAVO NA SVOJ JEZIK KULTURU I TRADICIJU U DEMOKRATIJI I NORMALNIM DRUSTVIMA,JER BOSANSKI NIJE ISTO STO SRBSKI I HRVATSKI JER ZELIM PRICATI KAKO SU MOJI PRADJEDOVI PRICALI,A TAJ JEZIK JE PUN ARABIZAMA,TURCIZAMA I PERZISKOG JEZ,I TO JE BOGASTVO MOG JEZIKA,DOKLE CE NAM NEKO ODUZIMATI PRAVO NA MATERNJI JEZIK.POSTUJEM SVACIJI STAV DA SACUVA SVOJ JEZIK I IMA PRAVO DA GOVORI.
vi bre pricate sprski jezik, mozete se trusiti kolko ocete
dobro ako je taj bosanski bio zabranjen za vrijeme Jugoslavije te ime Bošnjak, što je to radila bošnjačka emigracija, zasto nikad nisu bili pravljeni skupovi o bosanskom jeziku u svijetu? Zašto se nisu tiskali riječnici bosanskog jezika (kao što su Hrvati imali popularni Londoner) u emigraciji! Zašto u kanadi gdje god su bili muslimani sa prostora BiH dzamija službeno nazivala hrvatskom? Mislim da bi se i sam Gandhi trebao ugledati u Bošnjake i njihovu neviđenu borbu u svijetu za svoje ime i jezik, borba koju možemo nazvati BORBA U SEBI! Nemojte se pozivati na srednji vijek, pozivajte se na zadnjih 50 godina i što ste uradili da bi vam jezik bio priznat u svijetu... Hrvatski je se jezik tek prije 3 godine u svijetu službeno razdvojio od srpsko-hrvaskog... tome je prethodila 30 godine stalne borbe tj. organiziranje okruglih stolova u svijetu, otvaranje hrvatskih škola za djecu 3 i 4 generacije emigranata!