BiH
0

Kod Trebinja otkrivena četiri ilegalna imigranta

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pripadnici Jedinice Granične policije Trebinje otkrili su rano jutros u graničnom pojasu na području Trebinja četiri osobe u ilegalnom prelasku granice.

Osobe zatečene u ilegalnom prelasku nisu posjedovale lične dokumente, a prema izjavama koje su dali, riječ je o tri državljanina Pakistana i jednom Afganistancu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Ilegalni migranti su lišeni slobode, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu bit će procesuirani u Osnovnom sudu u Trebinju, a nakon toga predati Službi za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

U okviru akcije "Pješak", usmjerene na sprečavanje nezakonitih prelazaka granice BiH, na području opština Trebinje i Bileća u prošlom mjesecu otkriveno je 14 ilegalnih migranata od čega četiri državljana Sirije i deset lica sa područja Kosova, a 1. oktobra u ilegalnom prelasku su otkrivene tri osobe sa područja Kosova.

Osim Jedinice granične policije Trebinje u dijelovima akcije "Pješak" učestvovali su i Policijska stanica Bileća i Služba za poslove sa strancima BiH.