Radovi na putu
86

Kod Bradine se saobraćaj i danas nastavlja naizmjenično jednom trakom, moguće gužve

B. R.
Jučerašnja kolona kod Bradine (Foto: Čitatelj)
Jučerašnja kolona kod Bradine (Foto: Čitatelj)
U blizini Bradine, na magistralnoj cesti Tarčin - Konjic, danas se nastavlja saobraćaj naizmjenično jednom trakom uz regulaciju semaforima.
Razlog za ovo jeste izgradnja kružnog toka kod Bradine, koji se gradi zajedno s autoputem od Tarčina do Bradine. Ovo je dionica autoputa duga skoro sedam kilometara, a na kojoj se nalazi i tunel Ivan.

Iz BIHAMK-a je rečeno da se trenutno ne formiraju duge kolone, kao što je to bio slučaj jučer, 5. augusta. U koloni, koja se jučer zbog radova formirala u pravcu Sarajeva, čekalo se vrlo dugo.

Prema riječima čitatelja Klix.ba, čekalo se duže od sat, što je izazvalo nezadovoljstvo vozača i njihovih saputnika. Nezadovoljstvo je bilo utoliko veće zbog toga što se čekalo na vrlo visokim temperaturama. Na pojedinim vozilima, koja su bila u koloni, desili su se kvarovi.

Građani pitaju da li su regulacija saobraćaja i način izvođenja radova u jeku turističke sezone mogli biti bolje organizovani. Shodno dosadašnjem iskustvu, izgledno je da će se problemi u odvijanju saobraćaja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine nastaviti i danas.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić (SDA) je najavio da će navedena dionica autoputa u saobraćaj biti puštena krajem ovog mjeseca.