BiH
0

KO SDPBiH Sarajevo: Pored gladovanja, hoćemo li se i smrzavati?

FENA
Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije BiH (KO SDPBiH )smatra da je Vlada Kantona povećavajući cijenu centralnog grijanja dodatno ugrozila, ionako loš standard građana.
  • Smatramo da nije postojao gori trenutak da Vlada Kantona Sarajevo hitno donese odluku o poskupljenju. Ponovo su posljedice dugogodišnjeg negativnog poslovanja pojedinih komunalnih preduzeća, umjesto da budu briga vlasti, prebačene na leđa građana. Ako je tačno da samo 2.600 dužnika duguje iznos od 16 miliona KM, što znatno premašuje iznos gubitaka „Toplana“, Vladi bi mnogo pametnije bilo da je donijela efikasne mjere o prisilnoj naplati, kaže se u saopćenju KO SDPBiH Sarajevo.

SDP-e isitče da niko u Sarajevu ne odobrava ova posklupljenja, a posebno ne socijalno ugroženi, penzioneri i porodice koje ne mogu platiti povećane obaveze.

  • Ova odluka je skandalozna i SDP-e se neće pomiriti s takvim mjerama. Učinit ćemo sve da urazumimo vlade, na svim nivoima, da moraju suosjećati težinu života svojih građana i donositi mjere i programe kojima bi se istinski pomoglo stanovništvu u ovoj izuzetno teškoj situaciji, kaže se u saopćenju KO SDPBIH Sarajevo.