BiH
0

KO SDP BiH osuđuje napade čelnika SDU na radnike GRAS-a

FENA
Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Sarajevo osuđuje svakodnevne i uporne napade čelnika Socijaldemokratske unije (SDU) Mire Lazovića, Emira Zlatara i Zlatka Petrovića na radnike GRAS-a, a posebno SDU-ovo pozivanje radnika na tzv. "krivičnu odgovornost".

U historiji je, navode, nezabilježeno da se jedna, barem u svom nazivu, socijaldemokratska stranka brutalno obračunava sa poniženim radnicima zbog toga što su, ističu, svojim štrajkom spriječili da SDU-ov kadrovik, koji je GRAS već jednom upropastio i milionski zadužio u svom prethodnom mandatu, ponovo dođe na direktorsku poziciju.

"Kako bi doveli 'svog čovjeka' na čelo GRAS-a, SDU-ovci su svojim koalicionim partnerima iz SDA prethodno prijetili raskidanjem koalicije i uskraćivanjem podrške sarajevskoj kantonalnoj vladi preko Mire Jurić i njene familije koja je svoju podršku, prema medijskim natpisima, uvjetovala izborom SDU-ovog direktora na čelo GRAS-a, saopćio je KO SDP BiH.

Osim toga, naglašavaju da je i SDU-ov kadrovik Zlatko Petrović sa pozicije kantonalnog ministra već počeo prijetiti građanima da će im komunalije poskupjeti za 30-tak posto, kao što je i radnicima GRAS-a zaprijetio krivičnim progonom.

"Očito je da je SDU koaliciju sa SDA shvatio kao priliku za pozicioniranje na ministarska i direktorska mjesta svih 'brojnih' članova SDU", navodi se u saopćenju KO SDP BiH Sarajevo.