Neprihvatljivi stavovi
68

Klub Hrvata u Skupštini KS osudio izjave Kordića: Potvrdio je izostanak kajanja i empatije

V. K.
Klub Hrvata u Skupštini KS
Klub Hrvata u Skupštini KS
Klub Hrvata u Skupštini Kantona Sarajevo kojeg čine Davor Čičić, Marijela Hašimbegović, Danijela Kristić i Damir Marjanović, osudili su izjavu ratnog zločinca Darija Kordića te su naveli kako je potvrdio izostanak bilo kakvog kajanja i empatije.

Kako navode, ova izjava je dokaz da vrijeme provedeno u zatvoru nije niti u jednom segmentu rehabilitiralo ovoga zločinca, te da njegovo prijevremeno puštanje, iako u skladu sa "pravom", u ogromnom neskladu je sa pravdom koje žrtve i obitelji žrtava zaslužuju.

"Još jednom napominjemo da je presudom Haškoga suda počinitelj zločina individualiziran i da se niti jedan ratni zločinac, pa ni Dario Kordić, ne smije kriti iza naroda na kojega svojim djelima želi prebaciti dio svoje odgovornosti", naveli su.

Također, pozvali su sve nadležne institucije da pokrenu aktivnosti kako bi se Kordić kaznio.

"Pozivamo sve nadležne državne, ali i međunarodne institucije da poduzmu konkretne aktivnosti kojima bi kaznili Darija Kordića, ali i svakog drugog ratnog zločinca koji uživa u nezasluženoj slobodi nakon skraćivanja kazne, a koji svojim izjavama i (ne)djelima nastavljaju svoj zločinački put i u miru. Radi našeg odnosa prema budućnosti, fašistički stavovi i promotori mržnje moraju biti osuđeni i to je naša civilizacijska odrednica", navodi se u saopćenju Kluba Hrvata u Skupštini KS.