BiH
0

Kladanj: Građani dali podršku kandidatima Stranke za BiH

Klix.ba
U protekla dva dana kandidat za načelnika općine Kladanj Fuad Imamović i nosilac liste za općinsko vijeće Nedžad Kupusović su pred velikim brojem građana naselja Pauč,Tuholj,Stupari i Prijanovići predstavili kandidate i izbornu platformu Stranke za BiH za naredne lokalne izbore.

Građani pomenutih naseljenih mjesta su potvrdili podršku kandidatima Stranke za Bosnu i Hercegovinu odajući priznanje dosadašnjem radu načelnika Imamovića i njegovih vijećnika, saopćeno je iz Stranke za BiH.

Imamović je u svom obraćanju istakao da općina Kladanj ide pravim putem sa ovom ekipom i sa njime na čelu i da je stvorena sigurnost građanima u svim sferama života, te se nada da podrška njemu i njegovom timu neće izostati. Posebno se osvrnuo na aktuelno stanje u općini Kladanj bacajući akcenat na njenu stabilnost u pogledu budžeta, pojašnjavajući građanima u kakvom je stanju ista bila prije osam godina a u kakvom je sada.

Nosilac liste Nedžad Kupusović je predstavio listu i njen značaj u budućem radu zakonodavne vlasti na općini te potcrtao nužnost izbora poštenih,vrijednih,sposobnih kadrova kakve nudi ova stranka.Takođe je podvukao značaj izbora kandidata iz redova SBiH u vijeće jer u tom slučaju građani garantovano dobijaju funkcionalnu zakonodavnu vlast. Takođe je pozvao građane da izađu na izbore glasaju po svojoj savjesti a ona ih sigurno neće peći ukoliko svoj glas daju Stranci za BiH, navodi se u saopćenju stranke.

Skupovima su se takođe obratili kandidati Izudin Selimbašić, Zijad Halilović, Isajbeg Avdić te Izo Mešanović obećavajući predan rad ukoliko građani podrže stranku i njene candidate,kako za načelnika tako za vijećnike.

Prisutni su pozvani od strane načelnika i njegovih kandidata za OV Kladnja da izađu na izbore i daju svoj glas najboljim a rezultati koje je dosad imala ova stranka više govore od svih riječi koje mogu drugi protukandidati ispričati.

Na skupovima su i mnogi građani istupili i dali punu podršku općinskom načelniku Imamoviću i kandidatima Stranke za BiH te im poželjeli pobjedu na predstojećim izborima.