Poplave ne jenjavaju
0

Katastrofalno stanje na Ilidži, Otesu i Doglodima

Sarajevo-x.com
Foto: Forum Sarajevo-x.com
Sarajevska opština Ilidža teško je pogođena poplavana nastalim uslijed obilnih padavina u proteklih nekoliko dana. Posebno je teška situacija u naseljima Doglodi i Otes u kojima već nekoliko dana vlada opsadno stanje.

Stanovnici tih naselja odbili su poziv da napuste svoje objekte, a osnovne namirnice dostavljaju im se čamcima.

Prema riječima Mire Boras iz Službe civilne zaštite Ilidža vodostaj je povišen, ali nema tačnih podataka o visini, jer, kako je rekla, niko nije ulazio u vodu da to mjeri.

"Ekipe su na terenu, postavljaju se nasipi, vreće se pune pijeskom, građevinske ekipe su na terenu i radimo sve kako bi sanirali stanje", rekla je Borasova za naš portal.

Čitateljka našeg portala koja živi u naselju Otes obratila se redakciji rekavši da su stanovnici tog naselja zaboravljeni od nadležnih organa i da ih niko nije posjećivao. Kako nam je rekla, mještani su se samoorganizovali i unajmili bager kako bi donekle popravili stanje.

Nakon što smo Borasovoj prenijeli žalbe građana, rekla nam je da oni ne idu od vrata do vrata i da je jedna od ekipa i na Otesu.

"Pune se vreće, radi se na sanaciji, a vaša čitateljka neka izađe i sama puni vreće", rekla je Borasova.

Usljed poplavljenog kolovoza sinoć od 19 sati potpuno je obustavljen saobraćaj na Zapadnom prilazu Sarajevu. Saobraća se do daljnjeg starim putem preko Ilidže na kojem su se formirale nepregledne kolone automobila.