Gradonačelnica Sarajeva
50

Karić o skrnavljenju spomenika na Kazanima: Ovakvi ispadi u našem gradu neće imati plodno tlo

M. G.
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oštro je osudila, kako kaže, barbarski čin skrnavljenja spomenika ubijenim građanima Sarajeva na Kazanima.
Kako je rekla, ponosna je što je ostala ustrajna u odluci da se podigne spomen obilježje Kazani poslije skoro tri decenije.

"Tome sam pristupila krajnje otvoreno i iskreno, jer svaka žrtva ubijena tokom opsade našeg grada, zaslužuje poštovanje i dostojanstveno obilježje. Zato sam veoma ponosna što sam napravila prvi konkretan korak i pokrenula proces na koji će vrijeme dati odgovor", navela je Karić.

Sarajevo je oduvijek njegovalo toleranciju i suživot, te ovakvi i slični ispadi u ovom gradu nikada neće imati pogodno tlo.

"Pozivam sve građane na mir, dostojanstvo i vladanje emocijama, a nadležne organe da otkriju počinioce, primjereno ih kazne i o tome obavijeste javnost. Spomenik će u roku od 24 h biti saniran", dodaje Karić.

Podsjećamo, protekle noći na Kazanima iznad Sarajeva oskrnavljen je spomenik ubijenim građanima Sarajeva

"Živi Caco u nama. 10 br", ispisano je crvenim sprejom.

Tužitelj Tužilaštva KS je ovo okvalifikovao kao krivično djelo "Oštećenje tuđe stvari", a uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS.